Desi autoritatile romane nu recunosc regimul separatist filo-rus al lui Igor Smirnov, instalat de 13 ani la Tiraspol, companiile romanesti cu conectii speciale nu par deranjate de pozitia oficiala a Bucurestilor, reusind sa se strecoare pe piata econ
Desi autoritatile romane nu recunosc regimul separatist filo-rus al lui Igor Smirnov, instalat de 13 ani la Tiraspol, companiile romanesti cu conectii speciale nu par deranjate de pozitia oficiala a Bucurestilor, reusind sa se strecoare pe piata economica transnistreana sub acoperirea unor firme-tampon, inregistrate la Chisinau, informeaza cotidianul Averea in editia de ieri. Un exemplu in acest sens il constituie combinatul metalurgic de la Rabnita, aflat intr-un strans parteneriat cu firme romanesti, furnizoare de fier vechi, intermediat de Republica Moldova. Materia prima de provenienta romaneasca este transformata in lingouri care iau calea Federatiei Ruse, Ucrainei si a SUA, Romania nefiind nici ea neglijata din punct de vedere al exportului de metale prelucrate la Rabnita, afirma Elena Cernenko, "ministru" al Economiei in guvernul-fantoma de la Tiraspol. Cele mai importante piete sunt Moscova si Kiev. Exporturile ilegale in Romania si SUA sunt posibile si datorita inregistrarii, la Chisinau, a unor firme-tampon, care contribuie, astfel, la intretinerea unui trafic securistic romano-transnistrean, reiese dint-un material obtinut in exclusivitate de reporterii cotidianului Averea. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.