Cresterea economica a Chinei va fi de peste 9% in acest an, a anuntat ieri ministrul chinez al Comertului, Bo Xilai, care a participat la reuniunea de la Hong Kong a Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), transmite Reuters. Comisia pentru Dezvolta
Cresterea economica a Chinei va fi de peste 9% in acest an, a anuntat ieri ministrul chinez al Comertului, Bo Xilai, care a participat la reuniunea de la Hong Kong a Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), transmite Reuters. Comisia pentru Dezvoltare Nationala si Reforma din China a anuntat inca de luna trecuta ca Produsul Intern Brut (PIB) va inregistra un avans de circa 9,3% pe ansamblul anului, comparativ cu cel de 9,4% aferent primelor trei trimestre. Dar, sublinia Bo, in pofida ritmului sustinut de crestere economica, China este o tara emergenta si trebuie sa fie tratata la fel cu restul tarilor sarace din cadrul OMC. PIB-ul pe cap de locuitor se mentine la un nivel relativ scazut, iar milioane de chinezi traiesc cu echivalentul unui dolar pe zi, a mai spus Bo Xilai. Azi, Biroul National de Statistica al Chinei va face publice datele revizuite privitoare la PIB-ul pe 2004, la care s-a ajuns pe baza unei analize economice cuprinzatoare. Potrivit unei surse guvernamentale de la Beijing, modificarea ar putea arata ca economia chineza ar fi fost cu 16,8% mai mare fata de datele initiale. Xinhua reaminteste ca Produsul Intern Brut al Chinei a totalizat, anul trecut, 1.650 miliarde de dolari, dar conform cifrelor revizuite ar putea ajunge la 1.930 miliarde de dolari, in timp ce PIB-ul pe cap de locuitor va urca de la 1.268 de dolari la 1.500 de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.