Majoritatea celor 450 de salariati ai Combinatului de fire sintetice "Moldosin" Vaslui au protestat, ieri, in fata Palatului Administrativ din municipiul Vaslui, solicitand conducerii Prefecturii clarificarea situatiei unitatii. Dupa cateva zeci de m
Majoritatea celor 450 de salariati ai Combinatului de fire sintetice "Moldosin" Vaslui au protestat, ieri, in fata Palatului Administrativ din municipiul Vaslui, solicitand conducerii Prefecturii clarificarea situatiei unitatii. Dupa cateva zeci de minute de proteste, o delegatie a salariatilor a fost primita la discutii de prefectul Ioan Zaharia, caruia i-a solicitat rezilierea contractului dintre Asociatia salariatilor PAS Moldosin, ce detine pachetul majoritar de actiuni de la Moldosin, si Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului. "In momentul in care discutam, PAS este in continuare proprietarul fabricii, detinand aproape 60% din actiuni. Am luat la cunostinta cererea salariatilor, de reziliere a contractului, propunere pe care o vom inainta in cursul zilei de azi (luni - n.r.) la AVAS. Oricum, din punctul meu de vedere o alta solutie in momentul de fata nu este decat declansarea falimentului", a declarat prefectul Ioan Zaharia.
Pe langa rezilierea contractului cu AVAS, reprezentantii salariatilor de la Moldosin au mai cerut trecerea cat mai urgenta in somaj pentru a putea sa-si recupereze drepturile salariale restante. "Tocmai din cauza acestui contract pe care noi nu putem sa il reziliem cu AVAS, investitorii nu au venit si nu vor veni la Moldosin. Este si normal, din moment ce datoriile totale ale societatii se ridica peste 200 miliarde de lei vechi. Daca se va declansa procedura de faliment si se va reusi stergerea acestor datorii, suntem convinsi ca prin vanzarea pe active a fabricii societatea isi va relua activitatea", a spus Neculai Pricop, reprezentantul salariatilor.
La finalul discutiilor cu reprezentantii salariatilor, prefectul de Vaslui a promis ca va face tot ce este posibil pentru schimbarea situatiei de la Moldosin si a spus ca cei care se fac vinovati pentru situatia fara iesire a combinatului vor raspunde in fata legii.
Conducerea Combinatului de fire sintetice Moldosin SA Vaslui si cei cinci membri ai Consiliului de Administratie al societatii si-au dat demisiile in bloc, in 26 noiembrie, deoarece nu au gasit nici o solutie pentru relansarea activitatii fabricii. In urma cu o luna, Adunarea Generala a Asociatiei Salariatilor PET Moldosin a hotarat cedarea pachetului majoritar de actiuni pe care salariatii fabricii il detineau, catre AVAS, insa contractul nu a fost reziliat pana in prezent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.