Desi Ministerul Economiei ceruse finalizarea negocierilor pana la sfarsitul saptamanii acesteia, contractul pentru preluarea actiunilor detinute de compania sud coreeana Daewoo Motor Co. la Daewoo Craiova se va semna in luna ianuarie, informeaza un c
Desi Ministerul Economiei ceruse finalizarea negocierilor pana la sfarsitul saptamanii acesteia, contractul pentru preluarea actiunilor detinute de compania sud coreeana Daewoo Motor Co. la Daewoo Craiova se va semna in luna ianuarie, informeaza un comunicat al Ministerul Economiei si Comertului (MEC).
Daewoo Motor detine un pachet de 51% din actiunile societatii de la Craiova. Diferenta de 49% din capitalul social apartine Automobile Craiova, la care statul controleaza 72,4% din actiuni.
Guvernul a mandatat Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie sa negocieze preluarea actiunilor aflate in posesia companiei sud-coreene, pentru a vinde ulterior pachetul majoritar unui investitor strategic.
Uzina de la Craiova mai poate produce sub marca Daewoo pana la inceputul lunii ianuarie, dupa ce General Motors a prelungit acordul de licenta care expira in luna octombrie.
Comunicatul MEC arata ca SC Daewoo Automobile Romania SA Craiova poarta discutii cu GM Daewoo Auto & Technology Company pentru aprovizionarea in continuare cu piese pentru automobilele din portofoliul de productie al societatii de la Craiova pentru anul 2006.
KPMG a evaluat in primele luni ale anului pachetul de 51 la suta din actiunile Daewoo pe care MEC doreste sa le preia la 32 milioane euro, iar valoarea de lichidare la circa 70 milioane euro. Ministrul Economiei a spus ca doreste ca fabrica de la Craiova sa ramana in circuitul productiei de automobile si sa pastreze locurile de munca ale putinilor angajati ramasi la Craiova, insistand ca nu se poate discuta de o vanzare a societatii. O ulterioara vanzare a companiei se va face numai daca noul investitor se angajeaza sa pastreze in productie 20-30 la suta din capacitate si daca intr-o perioada de 1-2 ani va lansa pe piata un produs nou.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.