Varsta: 47 de ani Presedinte al Consiliului de supraveghere al BCR Ministrul Finantelor Publice Finalizarea cursei pentru preluarea Bancii Comerciale Romane (BCR) a fost anuntata ieri seara in cadrul unei ceremonii organizate la sediul Autor

Varsta: 47 de ani

Presedinte al Consiliului de supraveghere al BCR
Ministrul Finantelor Publice

Finalizarea cursei pentru preluarea Bancii Comerciale Romane (BCR) a fost anuntata ieri seara in cadrul unei ceremonii organizate la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Contractul de privatizare trebuie, conform oficialilor, semnat astazi, in prezenta primului-ministru Calin Popescu Tariceanu. BCR este cea mai mare banca din Romania, ultima de stat, cu active de aproximativ 9 miliarde de euro. Privatizarea ei reprezinta un moment important in economia romaneasca. Cei doi ofertanti calificati pentru ultima etapa a procesului de privatizare au fost Erste Bank din Austria si Millenium din Portugalia. Sebastian Vladescu a declarat recent ca includerea BCR intr-un grup bancar cu vocatie europeana nu poate fi decat pozitiva si ca este, poate, pentru prima data cand un bun romanesc este recunoscut si disputat la adevarata lui valoare.
Pentru finalizarea dezetatizarii BCR, una dintre cele mai importante tranzactii europene ale anului si cea mai mare de pana acum din Romania, Jurnalul National il declara pe presedintele comisiei de privatizare, Sebastian Vladescu, ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.