Normele metodologice de aplicare a Legii 203/1999 privind permisele de munca au fost modificate in vederea detalierii procedurilor specifice necesare pentru obtinerea fiecarui tip de permis in parte. Modificarea Normelor metodologice de aplicare a fo
Normele metodologice de aplicare a Legii 203/1999 privind permisele de munca au fost modificate in vederea detalierii procedurilor specifice necesare pentru obtinerea fiecarui tip de permis in parte. Modificarea Normelor metodologice de aplicare a fost considerata necesara deoarece Ordonanta de Urgenta nr. 130/2005 (adoptata de Guvern in 22 septembrie) stipuleaza introducerea mai multor permise de munca, corespunzatoare fiecarui tip de activitate care poate fi desfasurata de cetateni straini in Romania (lucratori permanenti, sezonieri, detasati, stagiari, transfrontalieri, sportivi profesionisti, straini care obtin un contract de munca in procedura nominala). Noile prevederi detaliaza modul in care se elibereaza diversele tipuri de permise de munca, in functie de categoriile de lucratori straini care pot solicita accesul pe piata muncii din Romania. Permisele de munca vor fi de tip A pentru lucratori permanenti; de tip B pentru lucratori detasati; tip C pentru lucratori sezonieri; de tip D pentru lucratori stagiari; de tip E pentru sportivi; de tip F pentru lucratori transfrontalieri si de tip G permis de munca nominal. Diversificarea tipurilor de permise de munca doreste sa asigure o mai buna gestionare a fiecarei categorii de lucratori straini aflati pe piata muncii din Romania, permitand fundamentarea politicii nationale in domeniul imigratiei in scop de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.