Ioana Tariceanu, Ioana Mantale, Daciana Sarbu, Sulfina Barbu, Maia Morgenstern, Andreea Marin, Andreea Raicu, Gabriela Vranceanu Firea, Alexandra Dinu, Irina Loghin, Felicia Filip, Angela Similea sunt "Femeile de succes ale anului 2005".
Ales
Ioana Tariceanu, Ioana Mantale, Daciana Sarbu, Sulfina Barbu, Maia Morgenstern, Andreea Marin, Andreea Raicu, Gabriela Vranceanu Firea, Alexandra Dinu, Irina Loghin, Felicia Filip, Angela Similea sunt "Femeile de succes ale anului 2005".
Alese in urma votului a 20 de institutii de presa si al publicului, divele au fost premiate, duminica seara, la Palatului Parlamentului. Organizat de Cosmopolitan Models si Radu Fitness International, evenimentul a avut si un scop caritabil, participantii fiind invitati sa faca donatii pentru Asociatia "Hraniti copiii".
Castigatoarele galei au fost Andreea Marin, recompensata atat cu premiul presei pentru cea mai mediatizata femeie a anului, cat si cu premiul pentru cea mai buna prezentatoare de emisiuni TV, si Gabriela Vranceanu Firea.
Ocupata cu baiatul care canta rock'n' roll, "Zana Surprizelor" nu a putut veni la festivitate, dar a trimis un mesaj video. "Ma bucur ca sunt in sufletul celor care au votat. Anul 2005 e un an atat al implinirilor profesionale, cat si al celor personale. Sper sa va molipsiti si voi". La polul opus s-a situat Gabriela Vranceanu Firea, castigatoare la sectiunea cea mai buna prezentatoare de stiri, unde a concurat cu Andreea Esca, Cristina Topescu, Dana Razboiu. Stirista cu valente de scriitoare a urcat de doua ori pe podium pentru a aminti invitatilor sa faca donatii pentru copiii orfani si bolnavi. "Nu va speriati ca am venit cu geanta pe scena. Dar nu trebuie sa uitam ca nu e bine sa o tinem cat mai stransa, ci cat mai deschisa. Sunt copiii nostri si trebuie sa-i ajutam", a spus vedeta Antenei 1.
La 70 de ani, Stela Popescu a devenit cea mai buna actrita a anului din "Generatia de aur". Ovationata la scena deschisa, actrita, care a uitat sa imbatraneasca, ne-a marturisit cu umorul sau caracteristic: "Acest premiu imi confirma ca a fost bine ca mi-am dormit jumatate din viata in tren. Mi-ar placea sa spun ca am 50 de ani si 70 de cariera. Oricum nu o sa scapati de mine nici la 120 de ani". La aceeasi categorie au mai fost nominalizate Maia Morgenstern, Tora Vasilescu, Draga Olteanu Matei si Tamara Buciuceanu-Botez. Alexandra Dinu l-a ratat pe Mutu, dar a obtinut trofeul pentru cea mai buna actrita a "Generatiei in ascensiune". Tot din domeniul artistic, au fost premiate cu cate o statueta realizata de Mihai Bancila si un cadou surpriza Angela Similea - cea mai buna solista de muzica pop a anului si Irina Loghin - cea mai buna cantareata de muzica populara.
La categoria grea, adica cea mai activa prezenta feminina din politica, si-au disputat titlul Mona Musca, Mioara Mantale, Monica Macovei si Daciana Sarbu. Desi Elena Udrea ar fi putut sa se claseze cu usurinta in fruntea clasamentului, aceasta nu a fost nominalizata. Dupa asa o lupta, triumfatoare a iesit Mioara Mantale. "Sunt mandra sa fac parte din inca folosita sintagma a <>, care a continuat sa lupte", a spus prefectul Capitalei.
Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, a primit premiul de excelenta in activitatea guvernamentala in perioada inundatiilor, iar Daciana Sarbu a fost recompensata pentru activitatea sa din domeniul social si politic.
Premiata in lipsa, sotia premierului, Ioana Tariceanu, si-a adjudecat trofeul pentru feminitate si suflet umanitar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.