Cea mai valoroasa performanta obtinuta de un sport de echipa din Romania in ultimele trei decenii, locul secund la Mondialele de handbal feminin din Rusia, a fost sarbatorita, ieri dupa-amiaza, cu mult fast la Corbeanca, la fosta resedinta a omului d
Cea mai valoroasa performanta obtinuta de un sport de echipa din Romania in ultimele trei decenii, locul secund la Mondialele de handbal feminin din Rusia, a fost sarbatorita, ieri dupa-amiaza, cu mult fast la Corbeanca, la fosta resedinta a omului de afaceri Cristian Tantareanu, un apropiat al handbalului romanesc dar si al presedintelui FRH, Cristian Gatu. Si cum performanta handbalistelor noastre merita din plin o primire ca-n povesti, amfitrionul a aranjat un adevarat festin culinar, dublat de un taraf care a cantat cateva zeci de minute mai multe melodii de muzica populara de suflet. Printre camere de luat vederi, fotoreporteri, jurnalisti si apropiati ai handbalului, Gheorghe Tadici si Narcisa Lecuseanu au incins o hora romaneasca in jurul muzicantilor, fiind urmati rapid de intreaga echipa, care a demonstrat ca are si alte calitati, nu numai sportive.
Incluse in programul olimpic
"Ne bucuram ca am reusit acest rezultat deosebit pentru jocurile sportive din Romania. Sper sa nu mai treaca aceeasi perioada pana cand vom juca din nou o finala de campionat european sau mondial. Sunt convins ca putem construi impreuna o echipa competitiva si pentru JO de la Beijing, din 2008", a spus vizibil emotionat Gheorghe Tadici, in vreme ce presedintele COSR, Octavian Morariu, a dezvaluit faptul ca forul olimpic roman va include echipa nationala feminina de handbal in programul olimpic pentru 2008. "Vreau sa va multumesc pentru rezultatul magnific obtinut in Rusia. Ma aflu aici sa va felicit dar si sa va spun ca voi propune Executivului COSR sa va includa in programul Pol Romania pentru JO 2008", a spus Morariu. Atmosfera s-a destins si mai mult pe fondul unor mici glume aruncate de Cristian Tantreanu, iar fetele nu mai pridideau cu declaratii.
Un vis implinit
Considerata cea mai valoroasa extrema stanga de la Mondiale, tanara Valentina Elisei-Ardean parea ca nu reuseste sa scape de emotii nici la 24 de ore dupa ce a evoluat in finala de la Sankt Petersburg. "Am fost foarte emotionata cand mi-au spus fetele sa cobor de pe podium si sa ma duc langa Luminita. Le-am intrebat de ce si mi-au spus ca am fost aleasa cea mai buna extrema stanga a Mondialelor si ca trebuie sa merg sa-mi iau premiul. Nu imi venea sa cred!", a spus Elisei-Ardean, adaugand ca dedica medalia de argint familiei sale si tuturor romanilor. La doar cativa metri mai in spate, capitanul tricolorelor, Steluta Luca (foto stanga), declara ca si-a implinit visul. "Cand am plecat la Mondiale am spus ca vom aduce o medalie, sa facem toti romanii fericiti. Sa aiba sarbatori fericite, cum nu au avut niciodata. Aceasta medalie inseamna foarte mult pentru mine, pentru ca dupa 11 ani de activitate la lotul national am reusit sa-mi indeplinesc visul", a punctat Luca, care i-a dedicat sotului ei medalia de argint, "cadou de ziua lui". Bucuria se citea si pe chipul "veteranei" Luminita Hutupan-Dinu, cea care le-a facut zile fripte mai multor campioane mondiale, inchizandu-le in fata poarta Romaniei. "Vreau sa fiu sincera si sa recunosc ca in locul premiului pentru cel mai bun portar al competitiei, imi doream aurul si as schimba bucuroasa titlul individual primit cu medaliile de aur mondiale pentru echipa noastra", a declarat "cerberul" Romaniei, care la 34 de ani este si tripla castigatoare a Ligii Campionilor. "Dar si asa, sunt foarte fericita, pentru ca aceasta medalie imi lipsea din palmares dupa 7-8 ani munciti din greu la echipa nationala. E drept, am castigat de mai multe ori Liga Campionilor, dar calificarea la JO de la Sydney si aceasta medalie mondiala imi sunt cele mai dragi", a mai adaugat Luminita Hutupan-Dinu, care este de parere ca atmosfera din cadrul lotului tricolor a fost decisiva pentru obtinerea acestei performante. Cu un aer parintesc, Gheorghe Tadici, antrenorul care a avut taria de a renunta la serviciile interului Carmen Amariei-Lungu, privea dintr-un colt al mesei la bucuria elevelor sale. "Am sperat si am crezut foarte mult antr-o medalie. Prea multe decenii am asteptat aceasta finala. A venit acum, am pierdut-o, dar va garantez ca ne vom mai intalni curand cu ea. Va multumesc tuturor pentru ca ati fost alaturi de noi si va doresc La Multi Ani si Sarbatori Fericite!", a spus Tadici, dupa care presedintele FRH, fostul mare handbalist Cristian Gatu, a concluzionat: "Dar sa nu uitam pentru ce am venit!".
Recompense pe masura performantei
Rand pe rand, s-au auzit rostite in elegantul salon de receptii de la Corbeanca numele tuturor jucatoarelor, antrenorilor si al celor din staff-ul medical, fiecare primind cate un plic cu recompensa din partea sponsorilor FRH. "Am promis un bonus inaintea Mondialelor. Pentru mine, nu ati pierdut nici un meci. Ati castigat zece partide, asa ca bonusul va fi maxim", a anuntat Cristian Gatu, adaugand ca recompensa individuala este de 150 de milioane de lei. Totodata, dupa ce a fost anuntat discret de directorul ANS, Mihai Capatana, presedintele FRH a mai facut o dezvaluire: "Pana miercuri vor veni si banii de la Guvern. Acum pot sa va spun ca inainte de meci am fost anuntat telefonic ca pentru o victorie in finala, Executivul roman suplimenta fondul de premiere cu 60 de miliarde de lei, iar pentru infrangere cu jumatate. Asa ca veti primi intr-o zi sau doua premii de 32,25 miliarde de lei", a mai spus Gatu, precizand ca recompensa totala individuala se va ridica la aproximativ 45.000 de euro, echivalenta cu premiul obtinut in urma cu un an de campionii olimpici romani. Mai in gluma, mai in serios, Gatu a mai spus si ca recompensa guvernamentala depaseste cu mult bugetul anul al FR Handbal, care s-a ridicat in 2005 la aproximativ 20 de miliarde de lei!
Desculte prin vama rusa!
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a plecat din Sankt Petersburg cu o intarziere de peste o ora, dupa ce toti membrii delegatiei noastre au fost nevoiti sa se descalte pentru controlul vamal din aeroport. Uluit de excesul de zel al autoritatilor vamale rusesti, presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, a declarat pe un ton ironic: "Se tem, probabil, de atentate cu bomba! Dar ce atentate mai pot fi dupa ce am pierdut finala?". Din pacate, nervii jucatoarelor si ai antrenorilor au fost pusi la incercare si dupa ce au trecut cu brio de punctul de control vamal, formalitatie de imbarcare fiind intarziate cu o ora datorita conditiilor meteorologice nefavorabile. In cele din urma, cu medaliile mondiale de argint in bagaje, handbalistele noastre au plecat spre casa aproape de miezul noptii si au ajuns pe Aeroportul International "Henry Coanda" in jurul orei 2.50, fiind intampinate cu mult fast de o mare de suporteri, rude, jurnalisti si oficiali. (T. RIST)
Accident usor pe DN 1
Autocarul care le transporta pe jucatoarele echipei nationale de handbal a Romaniei la dineul de la Corbeanca a fost implicat, ieri, in jurul orei 13, intr-un usor accident rutier. Escortat de politie, autocarul a intrat cu viteza in intersectia din apropierea Aeroportului Baneasa si a sters aripa din stanga fata a unui automobil marca Renault Megane, cu numar de Arges. Imediat, politistul de circulatie aflat in intersectie a facut procesul verbal de constatare a coliziunii si dupa zece minute autocarul si-a reluat drumul. "A fost doar o simpla zgarietura", au comentat amuzate tricolorele la sosirea in Corbeanca. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.