Corespondenta din Amman Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la Amman, ca Romania doreste sa-si aduca militarii acasa si sa trimita in locul lor ingineri, in Irak, pentru a participa la reconstructia acestei tari. Economicul a marcat

Corespondenta din Amman

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la Amman, ca Romania doreste sa-si aduca militarii acasa si sa trimita in locul lor ingineri, in Irak, pentru a participa la reconstructia acestei tari.

Economicul a marcat cea de-a doua zi a vizitei oficiale a presedintelui la Amman. Discursurile in sine, de la Forumul Economic de la Hotelul Four Seasons din Amman (in care a fost cazat si presedintele, pe timpul sederii sale in capitala iordaniana), au fost incarcate de cifre si optimism.
SURPRIZE. Interesanta a fost insa lista delegatilor la acest forum, pe care am remarcat nume care vorbesc de la sine mai mult decat orice speech: Fathi Taher (presedintele Rivta Group, Kandia Excelent, Laminate Co, Omniasig-AGI, Hotel Grand sau Orizont Turism, actionar intr-un consortiu la GES Boldesti Scaieni), doctorul Mohammed Yassin (deja celebrul ""beneficiar cinstit al averii lui Omar Hayssam"", interesantul cetatean sirian implicat in eliberarea ostaticilor romani din Irak - care, desi nu figura pe lista, se afla in sala), Adrian Sarbu (general manager Media Pro International Group), vicepremierul George Copos, senatorul Attila Verestoy, Nicolae Badea (presedintele Computerland), Dan Ostahie (presedintele Altex) sau Constantin Stroe (director general Dacia Automobive Industry), pentru a-i enumera doar pe unii dintre participanti, carora li s-a alaturat surpriza acestei delegatii, fostul tenisman Ilie Nastase. Din surse demne de incredere am aflat ca acesta s-a alaturat delegatiei intr-o calitate, sa-i zicem, simbolica, el cunoscandu-le pe Majestatile Lor Regele Abdullah al II-lea si Regina Rania Al Abdullah anterior. Presedintele Camerei Industriilor iordaniene, Hatem Halawi, presedintele Camerei de Comert iordaniene, Haidar Murad, ca si omologul sau roman, Victor Babiuc, au vorbit despre potentialul pe care-l au relatiile economice romano-iordaniene de a se dezvolta in viitorul apropiat, in mai multe domenii de interes comun.

DELEGATIE PESTRITA. Nicolae Badea, presedintele Computerland (centru), omul de afaceri Fathi Taher (dreapta) si fostul tenisman Ilie Nastase, prezenti la Forum


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.