Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) un imprumut in valoare de 10 milioane de euro, destinat finantarii intreprinderilor mici si mijlocii, a declarat, luni, presedintele CEC, Eug
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) un imprumut in valoare de 10 milioane de euro, destinat finantarii intreprinderilor mici si mijlocii, a declarat, luni, presedintele CEC, Eugen Radulescu. Linia de imprumut are scadenta la zece ani si va putea fi utilizata pentru acordarea de credite in euro si dolari, firmelor cu mai putin de 100 de angajati, o cifra de afaceri de cel mult 7 milioane de euro si active de maximum cinci milioane euro.
In conditiile in care activitatea desfasurata de un imprumutat implica munca fizica intensa, acesta poate fi creditat chiar daca are peste 100 de angajati, dar nu mai mult de 250 de lucratori, cu conditia ca banca sa-si exprime acordul scris. Creditele au o scadenta de cel mult patru ani, iar suma maxima imprumutata de o intreprindere mijlocie este de 125.000 de euro. Un client nu poate accesa mai mult de doua credite, pentru destinatii diferite. Firmele cu maximum zece angajati pot sa obtina microcredite in suma de pana la 30.000 de euro. Pana in prezent, BERD a imprumutat cu 151,2 milioane de euro 11 banci locale si societati de leasing din Romania, numai pentru IMM-uri, a aratat directorul BERD pentru Romania, Hildegard Gacek. Imprumutul acordat de BERD face parte din Facilitatea de finantare acordata IMM-urilor de catre Uniunea Europeana si BERD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.