Ministerul Finantelor Publice a incheiat ieri cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) un acord de imprumut in valoare de 22,5 milioane euro. Creditul va fi acordat CFR si va fi destinat modernizarii sistemului feroviar, in princi
Ministerul Finantelor Publice a incheiat ieri cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) un acord de imprumut in valoare de 22,5 milioane euro. Creditul va fi acordat CFR si va fi destinat modernizarii sistemului feroviar, in principal a retelelor de pe tronsonul Craiova - Caransebes - Timisoara - Arad, amplasat pe coridorul IV, a declarat agentiei Mediafax ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre. Fondurile vor fi utilizate pentru achizitionarea de echipamente de electrificare si vehicule de intretinere si interventii. "Este o masura inclusa in categoria actiunilor de reabilitare si modernizare a sistemului feroviar, pentru un transport desfasurat in conditii mai sigure", a afirmat Dobre. Creditul va fi restituit in termen de 12 ani, dintre care patru ani reprezinta perioada de gratie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.