Instanta suprema a dat ieri raspunsul final la spinoasa intrebare: ""Judecam sau retrimitem la Parchet dosarul Flota?"".
Completul de noua judecatori ai Inaltei Curti a hotarat ca dosarul sa ajunga inapoi la procurorii anticoruptie, respi
Instanta suprema a dat ieri raspunsul final la spinoasa intrebare: ""Judecam sau retrimitem la Parchet dosarul Flota?"".
Completul de noua judecatori ai Inaltei Curti a hotarat ca dosarul sa ajunga inapoi la procurorii anticoruptie, respingand toate recursurile formulate de inculpati impotriva hotararii initiale de restituire a cauzei la Parchet. Intrebarea daca procesul trebuie sau nu suspendat pana ce Traian Basescu isi duce la bun sfarsit mandatul de presedinte nu a primit inca un raspuns. Cum dosarul se intoarce la DNA, soarta cazului va fi hotarata de procurorii anticoruptie. SEDINTA. Avocatii celor zece inculpati nemultumiti, printre care se afla fostii ministri Aurel Novac si Paul Teodoru, au solicitat la termenul de ieri casarea hotararii instantei penale privind restituirea dosarului catre procurori si au cerut incetarea procesului, marsand pe calitatea de sef al statului, detinuta de co-inculpatul Traian Basescu. Lor li s-au alaturat alte cateva zeci de inculpati. Ei au solicitat instantei sa ia o decizie si in privinta sechestrului asigurator pus pe cateva conturi si bunuri. Este vorba despre un cont in care Aurel Novac ar avea in jur de 7.000 de dolari, despre o masina Renault 10 a lui Paul Teodoru si despre un cont in care acesta ar detine in jur de 120 de dolari. Cum seful statului nu a contestat prima hotarare a magistratilor, aparatorul lui Traian Basescu a sustinut ca lasa decizia la aprecierea instantei. Procurorul de sedinta a cerut respingerea recursurilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.