Conducerea Asociatiei Generale de Vanatoare si Pescuit Sportiv din Romania (AGVPS) pregateste proteste de amploare, la nivel national, in cazul in care ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur va continua sa refuze dialogul cu aceasta institutie, pentr
Conducerea Asociatiei Generale de Vanatoare si Pescuit Sportiv din Romania (AGVPS) pregateste proteste de amploare, la nivel national, in cazul in care ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur va continua sa refuze dialogul cu aceasta institutie, pentru solutionarea problemelor cu care se confrunta asociatiile de vanatoare. Presedintele AGVPS, Neculai Selaru, a transmis o scrisoare ministrului Flutur in care solicita audienta oficiala pentru discutarea disfunctionalitatilor din sistem, printre care si intentia MAPDR de a rezilia unilateral unele contracte de gestionare a fondurilor de vanatoare. Selaru reproseaza ministerului amintit acordarea mai multor licente de functionare unor gestionari de fonduri de vanatoare care nu indeplineau conditiile stabilite de lege. De asemenea, conducerea AGVPS sustine ca MAPDR tergiverseaza reglementarea modului de practicare a vanatorii in Parcurile Naturale. Presedintele Selaru considera ca proiectul de lege, depus la Senat, de inlocuire a Legii 103/'96, ce reglementeaza vanatoarea in Romania, este irational si atrage atentia parlamentarilor ca promovarea unui asemenea act normativ va avea consecinte incalculabile asupra faunei salbatice. (M.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.