In urma articolului nostru privind prezenta pe teritoriul Romaniei a unei retele de pakistanezi suspecti, intrati in atentia autoritatilor pentru amenintare la adresa sigurantei nationale, Ambasada Pakistanului face precizari. Am primit de l
In urma articolului nostru privind prezenta pe teritoriul Romaniei
a unei retele de pakistanezi suspecti, intrati in atentia autoritatilor
pentru amenintare la adresa sigurantei nationale, Ambasada Pakistanului face precizari.


Am primit de la Ambasada Pakistanului cateva precizari, semnate de Muhammad Arshad Jan Pathan, Charge da€™Affaires al Ambasadei Pakistanului la Bucuresti.
""S-a creat o perceptie gresita in legatura cu Pakistanul si pakistanezii si dorim sa facem unele precizari importante. (...) Doisprezece dintre pakistanezii mentionati in articol au fost retinuti si expulzati de Autoritatea pentru Straini in lunile august si octombrie, pentru expirarea vizelor de sedere in Romania. Majoritatea a declarat ca provine din familii sarace, care au facut imprumuturi mari de bani ca ei sa ajunga in Romania.
INSELATI. Au fost obtinute vize turistice prin intermediul unor agentii de turism din Pakistan, ai caror reprezentanti in Romania le-au promis ca pot face toate aranjamentele pentru ca ei sa ajunga in Europa Occidentala. Unii agenti le-au dat intalnire in locuri necunoscute pentru aranjarea modului in care ei vor trece frontiera, dar acest lucru nu s-a intamplat. Probabil in astfel de situatii ei au fost observati cu rucsacuri in spate.(...)
EXPULZAREA. La cererea Autoritatii pentru Straini, care a decis expulzarea celor 12, Ambasada Pakistanului a oferit tot sprijinul pentru derularea operatiunii. Nici o clipa insa nu ni s-a comunicat faptul ca cei 12 sunt suspectati de incalcarea legii in Romania.(...) Articolul precizeaza ca Pakistanul inca are pe teritoriul sau scoli islamice - madrassas - care sunt suspectate de activitati teroriste. Este cunoscut la nivel mondial faptul ca presedintele Pervez Musharraf a interzis printr-un decret toate acele madrassas care sunt suspectate ca au asemenea elemente teroriste. In acelasi timp, orice legaturi al-Qaida au fost eliminate de pe teritoriul Pakistanului, iar printr-o ordonanta care a fost promulgata recent, toate madrassas au fost luate in evidenta cu elementele de identificare"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.