Actionarii companiei petroliere Nelson din Kazahstan, listata la Bursa din Toronto, au acceptat oferta de preluare, in valoare de doua miliarde de dolari, inaintata de grupul rus Lukoil, transmite Reuters. Potrivit informatiilor Nelson, fuziunea va
Actionarii companiei petroliere Nelson din Kazahstan, listata la Bursa din Toronto, au acceptat oferta de preluare, in valoare de doua miliarde de dolari, inaintata de grupul rus Lukoil, transmite Reuters. Potrivit informatiilor Nelson, fuziunea va avea loc azi. "Dupa preluarea efectiva, Nelson va inceta sa mai existe si toate actiunile companiei vor fi anulate. In locul participatiilor, toti actionarii, in afara de Lukoil, grupurile afiliate si cei care nu au fost de acord cu tranzactia, vor primi 2,19 dolari pentru un titlu", au informat reprezentantii companiei. Investitorii Nelson care nu au aprobat fuziunea vor putea solicita plata titlurilor la valoarea pe care o va fixa un tribunal din Insulele Bermude. Lukoil are deja o prezenta semnificativa in Kazahstan si intentioneaza sa se extinda in continuare in acest stat, care dispune de rezerve importante de hidrocarburi si este pe cale sa devina unul dintre cei mai mari producatori de titei din lume, cu o productie estimata sa ajunga in 2015 la 3 milioane de barili pe zi. Nelson dispune de rezerve certe si probabile de circa 270 de milioane de barili, dar rezervele totale existente ar putea fi de doua miliarde de barili.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.