Grupul petrolier rus Iukos a anuntat cedarea unor active in valoare de 10 miliarde de dolari, ca parte a unei strategii de achitare a datoriilor si de continuare a activitatii, se arata intr-un interviu acordat de catre noul director al companiei, St
Grupul petrolier rus Iukos a anuntat cedarea unor active in valoare de 10 miliarde de dolari, ca parte a unei strategii de achitare a datoriilor si de continuare a activitatii, se arata intr-un interviu acordat de catre noul director al companiei, Steven Theede, cotidianului Financial Times. Iukos urmeaza sa cedeze active considerate nestrategice, din Rusia si din afara, fapt care, potrivit noului patron, de origine americana, ii va permite rambursarea unei datorii fiscale de 7,5 miliarde de dolari si a datoriei catre banci, de peste 1,3 miliarde de dolari. La sfarsitul acestei operatii, Iukos va ramane cu active in valoare de 10-13 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.