""Procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) verifica modalitatea in care a fost privatizat combinatul Vidisamp Husi"", ne-a declarat ieri noul purtator de cuvant al DNA, Livia Saplacan, ca raspuns la o intrebare privind cercetarea pentru
""Procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) verifica modalitatea in care a fost privatizat combinatul Vidisamp Husi"", ne-a declarat ieri noul purtator de cuvant al DNA, Livia Saplacan, ca raspuns la o intrebare privind cercetarea pentru coruptie a lui Viorel Hrebenciuc.
""Furnizarea mai multor informatii ar periclita mersul anchetei. Nu va pot spune nici macar faza in care se afla cercetarile"", a subliniat sursa citata, precizand insa ca dosarul a fost primit de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. INCA NU. Surse judiciare au declarat insa pentru Jurnalul National ca in acest dosar urmarirea penala a fost deja inceputa impotriva mai multor persoane, acuzate pentru un prejudiciu de aproximativ 500 de miliarde de lei. Fata de Viorel Hrebenciuc nu a fost ""inca"" dispusa aceasta masura, ne-au spus sursele citate. In martie a.c. fostul combinat viticol SC Vidisamp SA Husi a fost vandut de lichidatorul judiciar Evalcont SRL din Piatra-Neamt, dupa cinci etape de licitatie, firmei Vincon SA Vrancea. Cu doar doua milioane de dolari, Vincon a cumparat 556 de hectare de vie, cele doua sedii ale fermelor viticole, atelierul mecanic si o parte a cladirii in care se afla sediul central al societatii Vidisamp Husi. Cumparatorul a achitat cca. 30 de miliarde de lei si urma ca restul platii sa-l faca pana in iulie 2005.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.