Ministrii de Finante din primele sapte puteri economice ale lumii, intruniti de urgenta sambata la Londra, s-au declarat ingrijorati de pericolul pe care il reprezinta evolutia cursului la petrol asupra cresterii mondiale. ''Cresterea mondiala este s
Ministrii de Finante din primele sapte puteri economice ale lumii, intruniti de urgenta sambata la Londra, s-au declarat ingrijorati de pericolul pe care il reprezinta evolutia cursului la petrol asupra cresterii mondiale. ''Cresterea mondiala este si trebuie sa ramana una solida, chiar daca va fi incetinita de preturile ridicate si instabile ale petrolului'', au declarat ministrii G7 la sfarsitul intrevederilor. Tonul acestora, remarca analistii economici, este mult mai alarmist decat la ultima intalnire de la Washington, riscurile venind de data aceasta dinspre posibilitatea tot mai mare a unei presiuni inflationiste si a dezechilibrelor mondiale aflate intr-o continua crestere. Pentru limitarea efectelor acestor tendinte, ministrii au facut un apel unanim la o mai mare transparenta pe piata petroliera, in special in privinta cererii. Mesajul se adreseaza in special Chinei, care in ultimii ani a cunoscut cea mai puternica crestere a cererii de petrol, cerere care, estimeaza analistii, isi va mentine ritmul. Potrivit secretarului american al Trezoreriei, John Snow, una dintre cauzele principale ale dezechilibrelor economice la nivel mondial este si distanta foarte mare dintre rata de crestere a Statelor Unite si a celorlalte mari puteri, precum Europa sau Japonia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.