Reprezentantii Directiei Finantelor Publice Bacau au cerut, vineri, judecatorilor sindici, sa numeasca experti care sa verifice modul de repartizare a banilor obtinuti de lichidator dupa vanzarea Rafinariei Darmanesti, fiind nemultumiti de suma prea
Reprezentantii Directiei Finantelor Publice Bacau au cerut, vineri, judecatorilor sindici, sa numeasca experti care sa verifice modul de repartizare a banilor obtinuti de lichidator dupa vanzarea Rafinariei Darmanesti, fiind nemultumiti de suma prea mica repartizata, in prezent, Fiscului. Vineri, la Tribunalul Bacau, reprezentantii DGFP au cerut judecatorilor sa numeasca un expert care sa se pronunte cu privire la modul de repartizare a banilor obtinuti de lichidator dupa vanzarea Rafinariei Darmanesti. Ei s-au declarat nemultumiti ca din cele 300 de miliarde cu care s-a vandut rafinaria lichidatorul a alocat, "pe criterii doar de el stiute", doar doua miliarde de lei la bugetul statului, in conditiile in care statul are de recuperat de la rafinarie aproape 4.000 de miliarde de lei. Reprezentantii Fiscului sustin ca este suspect modul in care lichidatorul societatii, avocatul Alexandru Tabarcea, a ajuns la concluzia ca OMV, fosta SNP Petrom, trebuie sa primeasca aproape toata suma incasata din vanzarea rafinariei. Alexandru Tabarcea a propus judecatorului sindic un plan partial de impartire a acestor bani prin care fosta SNP ar urma sa primeasca 298 de miliarde de lei, iar restul de doua miliarde de lei sa fie atribuite statului roman. Nemultumiti de oferta lichidatorului, reprezentantii Fiscului au cerut judecatorilor efectuarea a doua expertize: una contabila, prin care sa se verifice modul in care au fost cheltuite sumele incasate de Tabarcea pe timpul cat a fost desemnat administrator judiciar si mai apoi lichidator al Rafinariei Darmanesti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.