Un raport recent al Comisiei Europene arata ca pana in 2010 Uniunea Europeana va reusi sa reduca cu pana la 8% emisiile de gaze cu efect de sera si sa intre astfel cu doi ani mai devreme in prevederile protocolului de la Kyoto, se arata intr-un mater
Un raport recent al Comisiei Europene arata ca pana in 2010 Uniunea Europeana va reusi sa reduca cu pana la 8% emisiile de gaze cu efect de sera si sa intre astfel cu doi ani mai devreme in prevederile protocolului de la Kyoto, se arata intr-un material al EUobserver. Emisiile din UE15 vor fi reduse la 9,3%, anunta oficialii de la Bruxelles, fapt ce va permite atingerea unui prag de poluare inferior celui din 1990.
Protocolul de la Kyoto, o intelegere semnata de majoritatea statelor puternic industrializate (cu exceptia Statelor Unite), prevede reducerea emisiilor de dioxid de carbon si a altor cinci gaze nocive cu 5,2% sub nivelul din 1990, in intervalul 2008-2012. "In ciuda cresterii economice riguroase, am reusit deja sa reducem gradul de poluare", a declarat Stavros Dimas, comisarul european al Mediului.
Un raport al ONU dezvaluie insa o situatie cu totul diferita. Astfel, potrivit acestuia, Uniunea Europeana nu a reusit sa-si reduca gradul de poluare decat cu 1,4% din 1990 pana in 2003, cifra care sta foarte departe de angajamentul de 8% luat la Kyoto.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.