Guvernul bulgar va relansa, pana la mijlocul anului, privatizarea companiei de tutun Bulgartabak, aceasta fiind a patra incercare de vanzare a firmei, a anuntat Rumen Ovcharov, ministrul Economiei, citat de Reuters. Potrivit lui Ovcharov, guvernul va
Guvernul bulgar va relansa, pana la mijlocul anului, privatizarea companiei de tutun Bulgartabak, aceasta fiind a patra incercare de vanzare a firmei, a anuntat Rumen Ovcharov, ministrul Economiei, citat de Reuters. Potrivit lui Ovcharov, guvernul va restructura compania, in speranta atragerii de ofertanti seriosi.
Cea mai recenta tentativa de privatizare a esuat dupa ce British American Tobacco si-a retras oferta in valoare de 200 de milioane de euro. Saptamana trecuta, oficialii de la Sofia au decis sa stabileasca preturi minime de vanzare atat la tigaretele produse pe plan national, cat si la cele importate. Ovcharov a motivat ca actiunea, care poate fi aplicata doar pana la intrarea in Uniunea Europeana, este necesara pentru a proteja Bulgartabak de practicile de dumping adoptate de unii producatori internationali, care vand tigarete pe piata nationala la preturi inferioare celor din strainatate. Bulgartabak, detinuta de stat in proportie de 80%, are patru unitati de productie - o fabrica de ambalaje si 15 unitati de procesare a tutunului, care functioneaza in pierdere. Compania detine 98% din piata nationala de tigarete.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.