Presa nigeriana continua sa scrie despre meciul-parodie disputat de nationala "vulturilor" la Bucuresti, pe 16 noimbrie, pierdut cu 0-3 in fata Romaniei. "Bucuresti, teatrul rusinii: Nigeria, in dizgratie", a titrat cotidianul "Daily Champion". "Nige
Presa nigeriana continua sa scrie despre meciul-parodie disputat de nationala "vulturilor" la Bucuresti, pe 16 noimbrie, pierdut cu 0-3 in fata Romaniei. "Bucuresti, teatrul rusinii: Nigeria, in dizgratie", a titrat cotidianul "Daily Champion". "Nigeria a devenit subiect de glume dupa meciul cu Romania. A avut doar o rezerva, Emma Onu, iar daca portarul Dele Aiyenugba n-ar fi ajuns sau s-ar fi accidentat, ar fi aparat un jucator de camp", a scris publicatia care apare in Lagos. Cotidianul "This Day" noteaza ca antrenorul Daniel Amokachi, care a condus echipa Nigeriei la meciul cu Romania, invinuieste federatia (NFA) si pe selectionerul Augustine Eguavoen pentru "rusinea din Romania". "Am plecat spre Bucuresti cu doar sase jucatori, insa dupa ce NFA ma asigurase ca in Romania ne asteapta 15 fotbalisti. As fi anulat meciul, dar ar fi trebuit sa platim 150.000 de euro daca nu onoram invitatia de a juca", a spus Amokachi. "Secundul" nigerian a precizat ca atunci cand a vazut ca nu are destui jucatori, l-a chemat pe Benedict Akwuegbue, care evolueaza in Austria si nu avea nevoie de viza, iar apoi s-a deplasat la Ambasada Nigeriei din Bucuresti pentru a vedea o lista cu jucatorii nigerieni care evolueaza in Romania. "Asa l-am selectionat pe Abiodun Agunbiade. NFA ar trebui sa faca toate aranjamentele inainte sa ceara disputarea unui meci amical. Totul a fost o mare dezamagire si am fost norocosi ca am pierdut doar cu 3-0", a comentat Amokachi. Acesta a mentionat ca temperatura de "0 grade Celsius" i-a afectat pe fotbalistii africani. "Abia se puteau misca. Apoi, sa nu uitam ca selectionerul Eguavoen a preferat sa mearga in Maroc, decat sa conduca echipa de pe banca", a spus Amokachi pentru publicatia nigeriana, care a notat ca rusinos a fost si faptul ca selectionata Nigeriei nu avea nici echipament de joc, pe care l-a cumparat de la Bucuresti. Cotidianul "Vanguard" a mentionat ca Ministerul Sporturilor din Nigeria a condamnat NFA pentru modul dezastruos in care a pregatit meciul amical cu Romania. Purtatorul de cuvant al NFA, Robinson Okosun, a declarat ca s-a vrut doar folosirea unor jucatori in vederea Cupei Africii pe Natiuni. "Cred ca a fost un test bun, baietii au impresionat, nu au dezamagit. Lasati la o parte rezultatul meciului", a spus Okosun pentru "The Tide". Antrenorul cu portarii al nationalei Nigeriei, Amusa Adisa, a spus ca infrangerea nu este surprinzatoare, avand in vedere conditiile speciale in care s-a jucat partida. "A trebuit sa-i imploram pe romani sa amane meciul cu cateva ore", a spus Adisa. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.