Sindicatele din constructii vor organiza, pe 29 noiembrie, un pichet la sediul Delegatiei Uniunii Europene, nefiind de acord cu adoptarea in Parlamentul European a Directivei Bolkenstein, proiect potrivit caruia un muncitor care lucreaza in strainata
Sindicatele din constructii vor organiza, pe 29 noiembrie, un pichet la sediul Delegatiei Uniunii Europene, nefiind de acord cu adoptarea in Parlamentul European a Directivei Bolkenstein, proiect potrivit caruia un muncitor care lucreaza in strainatate ar urma sa fie platit ca in tara de origine. Presedintele Federatiei Generale a Sindicatelor din Constructii "Familia", Dan Cristescu, a anuntat, ieri, ca nu este de acord cu acest proiect de directiva care se refera la serviciile europene, inclusiv constructiile, in care se mentioneaza principiul tarii de origine. Acest principiu se refera la faptul ca un lucrator roman, de exemplu, care pleaca sa munceasca intr-o tara din Uniunea Europeana, va fi platit cu un salariu echivalent cu cel pe care il primea in tara de unde provine. Dintre tarile Uniunii Europene, Germania este singura care doreste aceasta directiva, celelate tari, printre care si Romania, ca viitoare membra UE, fiind impotriva ei. Astfel, sindicalistii din constructii care sunt afiliati la federatia "Familia" vor protesta, la sfarsitul acestei luni, pentru ca Directiva Bolkenstein sa nu treaca in urma votului din Parlamentul European. In acest sens, Cristescu spune ca federatia pe care o reprezinta va trimite o delegatie la Strasbourg si Bruxelles, pentru a respinge aceasta directiva. (C.P.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.