Fostii taranisti au relansat ieri un proiect politic de colaborare adresat Aliantei DA. Liderul PPCD Serban Bubenek a propus liberalilor si democratilor realizarea, impreuna, a unei federatii de partide. Aceasta propunere vine dupa ce vicepresedin
Fostii taranisti au relansat ieri un proiect politic de colaborare adresat Aliantei DA. Liderul PPCD Serban Bubenek a propus liberalilor si democratilor realizarea, impreuna, a unei federatii de partide. Aceasta propunere vine dupa ce vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a dezvaluit, la sfarsitul saptamanii trecute, faptul ca are informatii despre existenta unui proiect care "se coace undeva", prin care patru-cinci parlamentari PNL sa treaca la PD, prin filiera PPCD, refuzand sa spuna daca proiectul este initiat in PNL sau in afara sa. "Stiu cine este, cand si unde s-a facut proiectul, dar nu exista nimic concret, nu a fost nominalizat nici un parlamentar si mai stiu ca proiectul nu va avea succes", mentiona Hasotti. Sambata, fostul lider al PNL Valeriu Stoica a subliniat ca "este nevoie de reunirea tuturor fortelor de centru-dreapta intr-un singur partid". El a mai aratat ca: "Este nevoie si de o strategie politica a PNL si aici am in vedere atat strategia privind construirea unei forte puternice de centru-dreapta, cat si aderarea PNL la PPE". Liderii Aliantei, liberalul Calin Popescu Tariceanu si democratul Emil Boc, au infirmat orice apropiere de fostii taranisti. (A.H.)
O federatie de partide
PPCD isi reinoieste oferta facuta in trecut Aliantei D.A. de a colabora impreuna politic, sub forma unei federatii de partide, a declarat ieri prim-vicepresedintele crestin-democratilor, Serban Bubenek. "Ultimele discutii din PNL si situatia din Alianta determina PPCD sa-si innoiasca oferta politica de colaborare sub forma unei federatii de partide cu PNL si PD", se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei. Pe de alta parte, Bubenek a specificat ca PPCD isi reafirma si dorinta de a coagula in jurul sau toate persoanele, personalitatile si formatiunile care adera la doctrina crestin-democrata. "Subliniem ca PPCD nu va fi o rampa de lansare pentru grupuri de persoane sau personalitati in drumul lor spre alte partide. Tratativele purtate de PPCD cu toti cei care isi reafirma atasamentul la valorile crestin-democrate sunt la vedere si nu implica aranjamentele de culise", a conchis Bubenek.
Tariceanu: "Putine sanse"
Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat ca proiectul de care are cunostinta liberalul Puiu Hasotti, potrivit caruia mai multi parlamentari liberali ar urma sa migreze spre PD, pe filiera PPCD, are putine sanse sa devina realitate. "S-ar putea ca domnul Hasotti sa aiba anumite informatii, eu nu am aceste informatii. Si daca acest lucru se intampla, va pot spune ca cei care vor lua aceasta initiativa vor dovedi ca n-au pic de viziune si nu inteleg nimic din politica", a subliniat Tariceanu. "Eu cred ca sunt putine sanse ca acest lucru sa se intample", a conchis presedintele PNL. La randul sau, liderul democratilor, Emil Boc, a precizat ca in PD nu s-a discutat pe tema intrarii in partid a unor parlamentari PNL care ar fi urmat sa treaca prin PPCD. "Nu vad cum ar putea fi viabila aceasta ipoteza. Nu am discutat in partid acest aspect si nici despre o fuziune cu PPCD", a mentionat Boc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.