Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca cele 42 de legi privind siguranta nationala vor intra in dezbaterea Parlamentului dupa vacanta de iarna, in prezent aceste documente fiind analizate de catre specialisti si a apreciat ca noua legislatie
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca cele 42 de legi privind siguranta nationala vor intra in dezbaterea Parlamentului dupa vacanta de iarna, in prezent aceste documente fiind analizate de catre specialisti si a apreciat ca noua legislatie in domeniu va fi mult mai concisa. In privinta Comunitatii Nationale de Informatii (CNI), Basescu a spus ca acest organism este o structura de analiza, nu de control al serviciilor secrete. Referitor la seful CNI, Basescu a infirmat informatiile vehiculate in presa privind numirea consilierului de stat Constantin Degeratu in aceasta functie. In plus, Basescu a spus ca la conducerea CNI nu va fi numita o persoana din zona serviciilor secrete, ci ar putea proveni din societatea civila, din mediul academic sau din lumea politica. Basescu a spus insa ca exista anumite probleme, intrucat un sef al CNI provenind din societatea civila, cu care nu a mai colaborat pana acum, ar putea renunta dupa un anumit timp la acest post. De asemenea, Basescu sustine ca nici politicienii "nu prea agreeaza" ideea de a conduce CNI dintr-un post de consilier prezidential, pe motiv ca este o functie administrativa care nu le garanteaza stabilitatea unui mandat de parlamentar. CSAT a aprobat, saptamana trecuta, constituirea, in interiorul propriei structuri, a CCN, care va fi condusa de un comitet coordonator si un consiliu operativ, acesta din urma fiind condus de consilierul prezidential pentru securitate nationala. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.