Presedintele PSD Mircea Geoana a cerut ieri Puterii sa elaboreze un proiect de lege care sa statueze functionarea Comunitatii de Informatii. "Aceasta institutie trebuie sa primeasca un corespondent pe masura in cadrul Parlamentului. Trebuie sa existe
Presedintele PSD Mircea Geoana a cerut ieri Puterii sa elaboreze un proiect de lege care sa statueze functionarea Comunitatii de Informatii. "Aceasta institutie trebuie sa primeasca un corespondent pe masura in cadrul Parlamentului. Trebuie sa existe un control politic parlamentar asupra Comunitatii de Informatii, iar Comisia SRI este insuficienta", a spus Geoana. Liderul PSD a subliniat ca va solicita sprijin si expertiza pe acest subiect din partea Camerei Comunelor din Marea Britanie si a Congresului SUA, singurele tari care au o astfel de institutie. El a mai apreciat ca infiintarea Comunitatii de Informatii este o alta etapa in conflictul dintre Palatele Victoria si Cotroceni si ca presedintele Basescu urmareste transformarea acestei institutii intr-o arma politica indreptata impotriva adversarilor sai. (R.A.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.