Deputatul liberal Cristian Boureanu a propus ieri, in cadrul sedintei Biroului Permanent Central (BPC) al PNL, realizarea, pana la sfarsitul acestui an, a unui sondaj de opinie la nivel national, la fel ca sondajul comandat de PNL si PD anul trecut p
Deputatul liberal Cristian Boureanu a propus ieri, in cadrul sedintei Biroului Permanent Central (BPC) al PNL, realizarea, pana la sfarsitul acestui an, a unui sondaj de opinie la nivel national, la fel ca sondajul comandat de PNL si PD anul trecut pentru stabilirea ponderii pe listele parlamentare. Boureanu si-a motivat propunerea invocand obligatia PNL de a identifica in mod clar pozitia in care se afla in acest moment in optiunile alegatorilor, precum si cauzele care conduc la declinul partidului. El a propus constituirea unei comisii formata din cinci membri ai BPC care sa coordoneze realizarea sondajului. Data limita pentru prezentarea concluziilor cercetarii ar fi, potrivit lui Boureanu, 1 februarie 2006. Tot ieri, deputatul liberal a pus pe masa Biroului o analiza intitulata "PNL - un an de la alegeri" in care se arata ca, pentru prima data din 1998, PNL scade constant in preferintele electoratului, atat la capitolul intentii de vot, cat si in topul increderii in liderii sai. Potrivit documentului, PNL traverseaza o "criza politico-imagologica fara precedent", raportat la istoria recenta a partidului. "Dupa doar 10 luni de guvernare Alianta DA a pierdut aproximativ 10 puncte procentuale din capitalul de simpatie.
PNL, principalul partid la guvernare este unicul perdant in acest proces si a ajuns de la 28% din optiunile electoratului la 15%, in acelasi interval. Astfel, raportul dintre PNL si PD, de 2:1 in 2004, s-a inversat in favoarea PD si a ajuns, astazi, de 1:2", se arata in analiza deputatului liberal.
Boureanu considera ca, in aceste conditii, cel putin jumatate din parlamentarii actuali ai PNL ar putea sa nu mai obtina al doilea mandat in 2008. El sustine ca neintelegerile din Alianta si lipsa de coordonare intre PNL si PD reprezinta principalele cauze ale erodarii Aliantei. In opinia deputatului liberal, PNL este "marele infrant al exacerbarii conflictelor cu presedintele Traian Basescu". Potrivit unor surse care au participat la sedinta BPC, Boureanu a fost aspru criticat de presedintele partidului Calin Popescu Tariceanu pentru declaratiile facute privind declinul PNL. BPC nu a luat nici o decizie privitor la solicitarea deputatului Boureanu. (O.B.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.