Prima ninsoare din aceasta iarna nu a produs, in general, mari neajunsuri, circulatia rutiera desfasurandu-se pe toate drumurile nationale in conditiile specifice iernii. Pe Valea Prahovei circulatia a fost insa bulversata pe timpul ninsorii de la sf
Prima ninsoare din aceasta iarna nu a produs, in general, mari neajunsuri, circulatia rutiera desfasurandu-se pe toate drumurile nationale in conditiile specifice iernii. Pe Valea Prahovei circulatia a fost insa bulversata pe timpul ninsorii de la sfarsitul saptamanii trecute, din cauza unui TIR care s-a rasturnat pentru ca nu era echipat de iarna. Circulatia pe drumurile din Alba s-a desfasurat cu dificultate, ieri, timp de cateva ore, din cauza interventiei intarziate cu utilaje pentru indepartarea zapezii depuse pe carosabil in timpul noptii, informeaza Rompres. Zapada de cativa centimetri a blocat masinile pe ruta Blaj-Tarnaveni. In Harghita, soferii care care nu aveau masinile echipate de iarna au fost amendati de Politie. Politistii au acordat o atentie deosebita vehiculelor de peste 3,5 tone care, potrivit legii, trebuie sa fie echipate pentru iarna si care provoaca cele mai multe probleme atunci cand se inregistreaza caderi masive de zapada. Controlul Politiei Rutiere a evidentiat faptul ca doar unul din trei conducatori auto verificati erau dotati corespunzator, cu lanturi antiderapante.
Traficul fluvial pe Canalul Dunare-Marea Neagra a fost restrictionat, ieri dimineata, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, informeaza Mediafax. Reprezentantii Capitaniei Portului Constanta Sud-Agigea au declarat ca masura de restrictionare a convoaielor de barje a fost luata din cauza vantului puternic care atinge, forta 6 la coasta si 8 in larg. Potrivit dispeceratului Capitaniei, convoaiele de barje vor stationa pe canal pana cand conditiile meteo vor permite reluarea activitatii de ecluzare. Traficul fluvial va ramane restrictionat pana la imbunatatirea vremii. Ieri, toate porturile maritime erau operationale. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.