Singurul pugilist roman prezent in semifinalele Campionatului Mondial din China, Viorel Simion, a ramas doar in posesia medaliei de bronz, dupa ce a ratat, sambata seara, calificarea in finala categoriei 57 kg, la capatul unui meci in care oficialii
Singurul pugilist roman prezent in semifinalele Campionatului Mondial din China, Viorel Simion, a ramas doar in posesia medaliei de bronz, dupa ce a ratat, sambata seara, calificarea in finala categoriei 57 kg, la capatul unui meci in care oficialii nostri, in frunte cu presedintele FRB, Rudel Obreja, au contestat vehement arbitrajul. De altfel, dupa ce arbitrul intalnirii a oprit lupta si i-a acordat victoria campionului olimpic de la Atena, rusul Aleksei Tiscenko, prin inferioritatea adversarului, presedintele FRB s-a repezit la omologul sau rus, Huseinov, un influent personaj din anturajul AIBA, si l-a admonestat: "Hotilor! Ne-ati bagat din nou la masina de tocat!" Din pacate, insa, decizia a ramas neschimbata, iar Viorel Simion, care a mai fost o data furat pe fata in disputa cu Tiscenko, la un turneu international din Polonia, derulat chiar inaintea JO 2004, a fost nevoit sa se multumeasca doar cu medalia de bronz.
Decis sa obtina revansa in fata pugilistului rus, veteranul de numai 25 de ani al lotului tricolor coordonat de Francisc Vastag a urcat, sambata, in ringul arenei din localitatea chineza Mianyang extrem de increzator in fortele proprii, dar cu teama unui arbitraj ostil. Si cum de ce ti-e frica nu scapi, Viorel Simion s-a trezit dupa prima repriza condus cu 7-11, desi reusise sa se inchida foarte bine si sa gaseasca brese in blocajul adversarului. A urmat o noua runda extrem de spectaculoasa, in care Tiscenko si Simion si-au impartit pumni cu nemiluita, dar masina de punctat parea ca un ceas de taximetru, care taxa doar loviturile campionului rus. La scorul de 29-9, arbitrul de ring a oprit disputa si l-a anuntat invingator prin inferioritate pe reprezentantul Rusiei, spre marea dezamagire a taberei tricolore. Iritat de jocurile din culise, presedintele FRB l-a taxat virulent si pe seful AIBA, dupa ce pakistanezul Anwar Chowdhry, care la 82 de ani "conduce o mafie mult prea mare", a spus foarte simplu ca romanii au dreptate. Si atat!
In urma acestui rezultat, Viorel Simion s-a ales cu medalia mondiala de bronz si cu un bonus de 1.000 de dolari din partea AIBA, urmand sa fie recompensat cu o suma importanta si din visteria ANS, dar regretul esecului l-a marcat vizibil, fiind decis ca in scurt timp sa boxeze la profesionism. Trecand peste supararea produsa de decizia arbitrilor, antrenorul Francisc Vastag a spus ca este multumit, oarecum, de prestatia celor sapte pugilisti la CM 2005, in conditiile in care media de varsta a lotului nostru nu depaseste cu mult 20 de ani. "Avem un lot foarte tanar, pe care ne bazam pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. Sper ca in doi ani baietii sa creasca valoric si sa ne putem bate la medaliile olimpice", a punctat Vastag, care va reveni in tara, marti, impreuna cu intreaga delegatie romana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.