Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a spus, intr-un interviu acordat ieri Rompres, ca intentia puterii privind schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului urmarea, de fapt, distrugerea PSD. "Toata lumea stia, de la bun ince
Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a spus, intr-un interviu acordat ieri Rompres, ca intentia puterii privind schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului urmarea, de fapt, distrugerea PSD. "Toata lumea stia, de la bun inceput, ca propunerea de schimbare a presedintilor Camerelor e neconstitutionala. Acest lucru l-au stiut foarte bine si cei din Alianta si a fost spus clar de multa vreme si de juristi si de comentatori, multi dintre acestia deasupra oricarei banuieli de simpatie fata de PSD. Atunci, ma veti intreba, de ce s-a mai facut tot circul cu Regulamentele? Miza reala nu erau cele doua functii - relativ onorifice -, ci distrugerea PSD prin desavarsirea manevrei de deturnare a rezultatului alegerilor: castigatorul iesit de la urne, in noiembrie 2004, adica Uniunea PSD+PUR, trebuia inlocuit cu un uzurpator, Alianta PNL-PD. Mai mult, trebuia creat cadrul pentru inlocuirea presedintilor de Consilii Judetene - deci un amestec al puterii centrale in treburile locale", a spus pesedistul. El a mai spus ca, anul viitor, clasa politica trebuie sa se gandeasca serios la alegeri anticipate. "Sunt unii care au o aplecare deosebita pentru guvernarea prin crize si le place sa umble cu foc pe langa butoiul cu pulbere. Problema este ca mai multi oameni au brichete si toti acesti oameni se afla la Putere. Ma refer la Traian Basescu si la liderii Aliantei. Raspunsul lui Emil Boc la decizia Curtii Constitutionale imi arata ca el este unul dintre cei care incearca sa vada daca bricheta lui merge", a spus Nastase. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.