Copresedintele Comisiei de arbitraj a Aliantei DA, vicepresedintele PD Ioan Oltean (foto), a cerut ieri PNL sa clarifice daca Puiu Hasotti si Ludovic Orban fac declaratii in numele partidului sau in nume personal, iar pana luni sa exprime o pozitie p
Copresedintele Comisiei de arbitraj a Aliantei DA, vicepresedintele PD Ioan Oltean (foto), a cerut ieri PNL sa clarifice daca Puiu Hasotti si Ludovic Orban fac declaratii in numele partidului sau in nume personal, iar pana luni sa exprime o pozitie publica fata de aceasta situatie. Oltean a declarat ca unii membri PNL dau dovada de "un orgoliu rascolit de sondajele de opinie care arata o crestere a PD si o scadere a PNL". El a spus ca in urma declaratiilor facute recent de Puiu Hasotti si Ludovic Orban, PD a decis sa ceara PNL sa clarifice cand acesti membri vorbesc in numele partidului si cand vorbesc in nume personal. "Pana zilele trecute, la toate intrunirile pe care le-am avut ni s-a spus ca Ludovic Orban vorbeste in nume propriu si nu exprima o pozitie oficiala a partidului. Saptamana aceasta, am aflat insa, din presa, ca Ludovic Orban vorbeste in numele partidului. Solicitam PNL ca pana luni sa exprime o pozitie publica fata de aceasta situatie, intrucat atunci avem Consiliu de Coordonare", a adaugat deputatul PD. In opinia acestuia, premierul Calin Popescu Tariceanu ar trebui ca, in calitatea sa de presedinte al partidului, sa stopeze aceste iesiri in presa ale unor lideri PNL. "Daca au nemultumiri, nu au decat sa le exprime in interiorul Aliantei, si nu in mass-media. Pana acum, ni s-a spus ca unii membri ai PNL sunt mai nabadaiosi si sa-i lasam sa vorbeasca fiindca nu au mare trecere, dar aceste iesiri trebuie stopate, fiindca ele induc opiniei publice existenta unei stari conflictuale la nivelul Aliantei, ori acest lucru este fals", a declarat Oltean. Vicepresedintele PD a tinut sa arate si ca presedintele Traian Basescu nu poate ramane indiferent la lipsa de performanta a Aliantei PNL-PD. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.