Consiliul National al Audiovizualului a solicitat ieri Consiliului Concurentei initierea unei investigatii oficiale privind incredintarea de catre LPF a dreptului exclusiv de televizare a meciurilor din Campionatul National de Fotbal. Demersul CNA se
Consiliul National al Audiovizualului a solicitat ieri Consiliului Concurentei initierea unei investigatii oficiale privind incredintarea de catre LPF a dreptului exclusiv de televizare a meciurilor din Campionatul National de Fotbal. Demersul CNA se intemeiaza pe dispozitiile art.10 al.6 din Legea audiovizualului nr.504/2002: "Consiliul este obligat sa sesizeze autoritatea competenta cu privire la aparitia sau existenta unor practici restrictive de concurenta". Solicitarea CNA se bazeaza si pe scrisoarea de raspuns de la Comisia Europeana, Directia Generala Concurenta, pe deciziile aceluiasi for referitoare la televizarea meciurilor din Liga Campionilor Europeni, Bundesliga si Premier League. De asemenea, CNA invoca si deschiderea de catre AGCM, autoritatea italiana pentru concurenta, a unei anchete privind existenta unui abuz de pozitie dominanta pe piata de televiziune in materie de negociere a drepturilor sportive, ancheta care vizeaza societatea Mediaset. CNA solicita Consiliului Concurentei sa aplice si in Romania legislatia si principiile din Uniunea Europeana, in conformitate cu care dreptul exclusiv de televizare a evenimentelor sportive nu poate fi dobandit decat prin licitatie deschisa, transparenta si nediscriminatorie, pe o perioada de maximum 3 ani. CNA considera ca incredintarea directa a dreptului exclusiv societatii Telesport a afectat concurenta dintre posturi si a condus la aparitia unei pozitii dominante in ceea ce priveste stabilirea pretului si a optiunilor revandute unor posturi de televiziune. (MIG)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.