"Romania este partenerul nostru si un partener inseamna ca noi ne consultam cu aceasta in privinta intentiilor noastre militare pe termen lung sau de alt gen, deci Romania este mai mult decat un loc in care sa aterizam cu un avion. Noi intotdeauna ne
"Romania este partenerul nostru si un partener inseamna ca noi ne consultam cu aceasta in privinta intentiilor noastre militare pe termen lung sau de alt gen, deci Romania este mai mult decat un loc in care sa aterizam cu un avion. Noi intotdeauna ne vom consulta asupra tuturor problemelor importante din aceasta parte a lumii. In ceea ce priveste jurisdictia legala asupra personalului militar american care se afla in Romania, aceasta este foarte clar in aceasta conventie: se aplica diplomatilor si militarilor din aceasta tara, cat si diplomatilor si militarilor romani care se afla in SUA. Nu se aplica doar americanilor in strainatate, care sunt in afara tarii lor. Deci, legea se aplica in mod egal in ambele parti. Este ceea ce orice tara care a semnat vreo conventie in Romania va respecta. (...) In ceea ce priveste scutul antiracheta, eu nu stiu decat despre Alaska in acest sens. Acest scut, dupa cate stiu eu, nu sunt foarte sigur, nu stiu daca am chiar toate informatiile asupra acestui subiect. Nu exista astfel de scut in Europa sau in Asia. Exista doar pentru Alaska. In ceea ce priveste construirea unui astfel de scut, ca sa spunem asa, in Romania, eu nu am o informatie in acest sens". (Sursa: RADOR)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.