Sindicatele bucurestene din invatamant, aflate de aproape 2 saptamani in greva generala, au anuntat ca vor organiza astazi, de la ora 11.00, un miting de protest in Piata Constitutiei, nemultumite de modul in care le sunt solutionate revendicarile. P
Sindicatele bucurestene din invatamant, aflate de aproape 2 saptamani in greva generala, au anuntat ca vor organiza astazi, de la ora 11.00, un miting de protest in Piata Constitutiei, nemultumite de modul in care le sunt solutionate revendicarile. Potrivit aprobarii eliberate de municipalitate, la protest pot participa 10.000 de persoane, manifestatia fiind autorizata sa se desfasoare pana in jurul orei 13.30. Mitingul va fi urmat de un pichet de protest la Parlament, sindicalistii intentionand sa faca si un lant uman in jurul sediului Parlamentului.
Tot astazi, instanta urmeaza sa se pronunte asupra cererii MEdC de declarare a protestului ilegal. "Protestul de strada va avea lor indiferent de ce va stabili instanta, pentru ca nu exista nici o legatura intre cele doua lucruri", a declarat Razvan Bobulescu, presedintele "Alma Mater".
Tariceanu cere profesorilor sa vina la ore indiferent de ce spun liderii lor
Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut ieri, profesorilor, sa reia activitatea indiferent de decizia liderilor sindicali, amintind ca cererea principala de finantare a proiectelor de reforma din educatie cu 5% din PIB reprezinta un angajament asumat deja de Guvern. "Cred ca efectele grevei asupra procesului educational incep deja sa devina ingrijoratoare si, din aceasta perspectiva, imi permit sa fac un apel extrem de calduros catre toti profesorii - in calitate de fost cadru didactic si de parinte -, rugandu-i sa revina la ore", a spus Tariceanu. Intrebat daca cere profesorilor sa revina la catedra indiferent de decizia sindicatelor, premierul a raspuns ca acesta este un apel pe care are dreptul sa il faca si ca decizia care va fi luata depinde de constiinta fiecarui profesor.
Premierul greseste
Reactiile liderilor sindicatelor din Educatie nu au intarziat sa apara. Ei au apreciat ca premierul face o greseala atunci cand cere cadrelor didactice sa nu tina cont de deciziile liderilor, atata vreme cat acestia au rolul de a reprezenta si a pune in aplicare hotararile luate de membrii de sindicat. "Premierul uita un lucru: oamenii nu fac ceea ce vor liderii, ci invers, noi facem ceea ce ne cer ei", a declarat Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant (FSLI), comentand astfel apelul premierului. "Dupa atat timp, primul-ministru tot nu a inteles cum functioneaza sindicatele. Nu a inteles ca nu noi decidem asupra mersului unei actiuni sindicale, ci oamenii", a spus, la randul lui, Razvan Bobulescu.
Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Educatiei Nationale (FEN), a comunicat ieri ca a cerut procurorului general al Romaniei sa i-a act de declaratia premierului "care se considera deasupra legii si indreptatit sa intervina in actul de justitie".

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.