Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania a adresat ieri un Comunicat de Presa, semnat de deputatul Aurel Vainer, presedintele FCER, institutiilor abilitate ale statului prin care solicita luarea de masuri concrete care sa duca la eradicarea anti
Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania a adresat ieri un Comunicat de Presa, semnat de deputatul Aurel Vainer, presedintele FCER, institutiilor abilitate ale statului prin care solicita luarea de masuri concrete care sa duca la eradicarea antisemitismuluii si xenofobiei. Se subliniaza "cu mahnire si indignare", ca in presa scrisa si audiovizuala continua sa apara materiale care contravin convietuirii civilizate intre diferite etnii, consolidarii democratiei, procesului de integrare a Romaniei in structurile euro-atlantice. Continua de asemenea sa fie propagate opinii si idei cu caracter antisemit, de negare a Holocaustului, acuzatii denigratoare la adresa Israelului si despre asa zisa "invazie" evreiasca in Romania. FCER este indignata de faptul ca s-au inregistrat noi cazuri de profanare a cimitirelor evreiesti si de insciptii antisemite, iar in librarii si in comertul stradal sunt vandute publicatii si carti cu caracter fascist, antisemit si de elogiere a miscarii legionare. Unele televiziuni permit in talk-show-uri sau emisiuni culturale vehicularea de idei si insulte antisemite, in contradictie cu directivele Consiliului National al Audiovizualului. Sesizarile si plangerile adresate autoritatilor nu au fost urmate de luarea unor masuri concrete, iar Politia nu a reusit sa-i gaseasca pe faptasii actelor de profanare a cimitirelor si a unor lacase de cult evreiesti. Comunicatul atrage atentia ca nu sunt suficiente vorbele frumoase, rostite de catre reprezentanti ai institutiilor de stat, sunt necesare fapte concrete. In finalul Comunicatului se arata: "FCER solicita statului si societatii romanesti sa se opuna cu responsabilitate si in mod hotarat la tot ce atenteaza la o viata in normalitate pentru toti cetatenii tarii". (T.S)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.