Tavitian-Yengibaryan
Maghiarii au fost cei care au avut ocazia sa audieze primul concert al proaspat infiintatului duo Harry Tavitian (Romania) - David Yengibaryan (acordeonist armean stabilit in Ungaria). Cantarea s-a petrecut sambata t
Tavitian-Yengibaryan
Maghiarii au fost cei care au avut ocazia sa audieze primul concert al proaspat infiintatului duo Harry Tavitian (Romania) - David Yengibaryan (acordeonist armean stabilit in Ungaria). Cantarea s-a petrecut sambata trecuta (12 noiembrie), in sala Liceului de Muzica din localitatea Nyiregyhaza (Ungaria). "Pe David l-am ascultat prima data in august, anul acesta, la festivalul de la Kapolcs (Ungaria) si mi-a placut foarte mult", povesteste Tavitian. "Este un tanar foarte talentat a carui muzica este un amestec de folclor armenesc si Astor Piazzola. Stapaneste foarte bine arta improvizatiei si este foarte comunicativ. La Kapolcs, l-am invitat, in finalul concertului meu, sa facem o piesa impreuna. Totul a fost spontan si a iesit grozav. Si publicul a simtit chestia asta si nu ne-a lasat sa plecam fara sa mai dam doua bisuri. Iata ca acum avem primul nostru concert in duo, la Nyiregyhaza si sper ca la inceputul anului viitor sa-l pot aduce in Romania pentru doua-trei concerte", a mai spus pianistul. Harry Tavitian, care a sustinut numeroase concerte in Budapesta si in alte orase, este foarte iubit de publicul din Ungaria. La Nyiregyhaza este deja al treilea an consecutiv cand este invitat.
Romani la Jazzycolors
Liviu Butoi Quartet - grup romano-francez de jazz, format din Liviu Butoi (saxofon si flaut), Mircea Tiberian (pian), Arnault Cuissinier (contrabas) si Edward Perraud (baterie) - participa la Festivalul International Jazzycolors, organizat in perioada 14-26 noiembrie la Paris. Muzica grupului este descrisa ca fiind "un jazz plin de nuante, de incantari, insufletit de o vraja aparte. Intelegerea celor patru este perfecta, iar piesele lor par rezultatul unei lungi complicitati, desi grupul este relativ tanar (fiind creat in iunie 2004 cu prilejul Sarbatorii Muzicii din Romania)". Aflat la a treia editie, Jazzycolors, festival de jazz al institutelor culturale straine din capitala Frantei, va reuni muzicieni din 16 tari. Alaturi de concertele de la Paris (programate pe 16 si 17 noiembrie), Mircea Tiberian si Liviu Butoi vor sustine, in perioada 10-22 noiembrie, concerte la Institutele Culturale Romane din Viena, Stuttgart si Budapesta (22 noiembrie). (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.