Profesorul universitar Ion Tobosaru a implinit, pe 1 noiembrie, 75 de ani, fiind sarbatorit cum se cuvine de multi fosti studenti si colegi de breasla de la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti. Este unul d
Profesorul universitar Ion Tobosaru a implinit, pe 1 noiembrie, 75 de ani, fiind sarbatorit cum se cuvine de multi fosti studenti si colegi de breasla de la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti. Este unul dintre putinii specialisti romani si conducatori stiintifici ai doctoratelor in Estetica si teoria teatrului. Pe langa numeroase volume de estetica si teatrologie, el a publicat si cateva carti de poezie, ultima fiind un fel de "Testament" (Editura Buradino, martie 2005) al Omului care a slujit cu credinta in templul artei si-al limbii romane. Iata-i dorinta la apusul unei vieti zidite in "livezile vecernelor sfintiri": "Lacrameaza-mi, roaba, dezrobirea/ Cu roua primenitelor sfarsiri,/ Cu aburul livezilor si asfintirea,/ Cu azima colinelor si renuntirea/ Din landul izbavitelor robiri".
Maine, 18 noiembrie, la Constanta, orasul sau natal, profesorului Ion Tobosaru i se confera titlul de doctor honoris causa al Universitatii "Ovidius", ca omagiu pentru intreaga sa activitate didactica, de cercetare si literara, la implinirea varstei "celestelor plutiri". (Valentin HOSSU-LONGIN)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.