Cel mai nou cartier bucurestean, format din 22 de blocuri cu patru etaje, a fost inaugurat de Primaria sectorului 6, care a facut fericite 1180 de familii, in pragul Sarbatorilor de Iarna. Cartierul "Constantin Brancusi" este cea mai mare investitie
Cel mai nou cartier bucurestean, format din 22 de blocuri cu patru etaje, a fost inaugurat de Primaria sectorului 6, care a facut fericite 1180 de familii, in pragul Sarbatorilor de Iarna. Cartierul "Constantin Brancusi" este cea mai mare investitie din tara in domeniul constructiei de locuinte - in valoare de 1377 de miliarde de lei vechi, din fonduri guvernamentale si locale - care se adreseaza exclusiv tinerilor. Programul a fost derulat prin Agentia Nationala de Locuinte, aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului si a beneficiat de o finantare de la bugetul de stat de 1147 de miliarde de lei. La aceasta suma se adauga valoarea utilitatilor, de 230,171 miliarde de lei. Din aceasta suma, investitia Primariei sectorului 6 este de 201,5 miliarde de lei si consta in lucrari de viabilizare a cartierului (aductiune a apei, canalizare, sistematizare verticala, strazi, iluminat public). Reteaua electrica este realizata de Electrica Sud Muntenia, iar valoarea lucrarilor este de 24 de miliarde de lei. Pentru alimentarea cu gaze a cartierului, Distrigaz Sud a investit 4,671 miliarde de lei.
Cele 1180 de apartamente sunt structurate pe categorii astfel: 752 de garsoniere, 312 apartamente cu 2 camere si 116 apartamente cu 3 camere. "Din cele 1180 de apartamente, au fost repartizate tinerilor 1120, intrucat un bloc cu 60 de apartamente nu a fost finalizat de una din companiile de constructii cu care au fost incheiate contracte de executie a lucrarilor, desi ANL a facut demersuri in acest sens. La ora actuala, ANL poarta discutii cu o alta firma pentru preluarea acestui contract in vederea finalizarii acestor apartamente. In 31 octombrie 2005, Agentia Nationala de Locuinte a predat cele 1120 de apartamente Primariei Sectorului 6, care a inceput sa faca repartitiile pe baza criteriilor aprobate prin Hotararea nr. 144/14.07.2005 a Consiliului Local si a listei de prioritati aprobata prin Hotararea Consiliului Local nr. 189, din 20 septembrie 2005", ne-a declarat Cristian Poteras, primarul sectorului 6. La inaugurare au mai fost prezenti primarul general Adriean Videanu, ministrul Transporturilor - Gheorghe Dobre, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului - Lazlo Borbely, consilierul prezidential Theodor Stolojan, prefectul Capitalei, reprezentanti ai municipalitatii si ai altor ministere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.