Un roman din localitatea spaniola Almassora a fost agresat, la sfarsitul saptamanii trecute, de un grup de 30 de tineri ultranationalisti, inarmati cu bate de baseball. Incidentul a avut loc, conform Mediafax, in centrul orasului Almassora, in piata
Un roman din localitatea spaniola Almassora a fost agresat, la sfarsitul saptamanii trecute, de un grup de 30 de tineri ultranationalisti, inarmati cu bate de baseball. Incidentul a avut loc, conform Mediafax, in centrul orasului Almassora, in piata Santa Isabel, unde tinerii spanioli se reunisera pentru a-si razbuna un prieten, agresat in urma cu mai multe zile de un grup de romani. Astfel, tinerii ultranationalisti s-au adunat in centrul orasului, au descins intr-o berarie din apropiere si au batut un imigrant roman care se afla alaturi de un grup de prieteni. Martorii au declarat ca trei - patru agresori au intrat in local si au inceput sa-l loveasca pe tanarul roman care statea linistit la masa, alaturi de un grup de prieteni. Acesta a fost lovit si trantit la pamant, dar, potrivit proprietarului berariei, a reusit sa plece acasa "pe picioarele lui". Dupa producerea incidentului, tinerii spanioli si-au dat insa seama ca au facut o greseala si ca au batut un om nevinovat.
Politia din localitatea Almassora a precizat ca nu a fost solicitata sa intervina, subliniind insa ca astfel de cazuri nu sunt in general raportate autoritatilor. La randul sau, primarul orasului, Enrique Brisach, a declarat ca nu are cunostinta despre acest incident si a spus ca nu stie cauzele acestuia. Cu toate acestea, localnicii spun ca "razbunarea" era pregatita de mai multe zile, nefiind exclusa nici posibilitatea ca atacatorii sa fie membri ai partidului extremist "Spania 2000".
Roberto Blasco, responsabil al acestei formatiuni politice in comunitatea autonoma Castellon, a declarat insa ca "nimeni din interiorul partidului nu a participat la nici o bataie si nu a avut nici o problema la sfarsitul saptamanii trecute". Blasco a reamintit ca in Castellon exista grupari neonaziste care actioneaza in mod independent, fara a avea vreo legatura cu partidul "Spania 2000". "Nu suntem impotriva imigrantilor cu forme legale, dar ne opunem invaziei imigrantilor ilegali", a comentat Blasco. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.