Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a declarat ieri ca liderii Aliantei vor sa introduca in Statutul senatorilor si deputatilor o prevedere care sa stabileasca incompatibilitatea intre calitatea de parlamentar si cea de lider sindical. "La ultima i
Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a declarat ieri ca liderii Aliantei vor sa introduca in Statutul senatorilor si deputatilor o prevedere care sa stabileasca incompatibilitatea intre calitatea de parlamentar si cea de lider sindical. "La ultima intrunire a conducerii Aliantei s-a luat in discutie acest subiect si urmeaza sa formulam un amendament in acest sens", a precizat Melescanu, citat de Mediafax. El a spus ca unul din argumentele introducerii in lege a acestei incompatibilitati este cazul liderului sindical Ion Radoi (presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, organizatie sindicala care urmeaza sa se pronunte in aceasta saptamana asupra declansarii unei greve generale -n.r.) care este si deputat PSD. "Pentru ca astfel de situatii sa nu mai poata fi posibile, vrem sa introducem in Statutul senatorului si deputatului o prevedere referitoare la incompatibilitatea intre statutul de parlamentar si cel de lider sindical", a explicat Melescanu. Proiectul Statutului senatorului si deputatului urmeaza sa intre in dezbaterea Parlamentului dupa votarea bugetului pe 2006. Melescanu a mai spus ca o alta propunere pe care o va face conducerii PNL si Aliantei se refera la adoptarea unei legi care sa previna conflictul de interese in cazul judecatorilor Curtii Constitutionale care au fost lideri marcanti ai unor partide politice. "In situatii de acest gen, respectivii judecatori risca sa nu fie impartiali in exercitarea functiei", considera Melescanu. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.