Vicepremierul George Copos si-a vandut participatia de 0,9% detinuta la MobiFon, operatorul serviciului de telefonie mobila Connex-Vodafone, catre grupul britanic Vodafone, pentru 16 milioane de lire sterline (circa 23,8 milioane de euro). Potrivit r
Vicepremierul George Copos si-a vandut participatia de 0,9% detinuta la MobiFon, operatorul serviciului de telefonie mobila Connex-Vodafone, catre grupul britanic Vodafone, pentru 16 milioane de lire sterline (circa 23,8 milioane de euro). Potrivit raportului financiar interimar al Vodafone, citat de Mediafax, compania a platit 16 milioane de lire sterline pentru a cumpara ultimul pachet de actiuni care nu se afla in proprietatea sa, de 0,9%. Copos ramasese singurul actionar minoritar al Mobifon, dupa ce Vodafone, cea mai mare companie de telefonie mobila din lume, si-a majorat participatia la operatorul roman la 99,1%, la finele lunii mai a acestui an. Dupa finalizarea tranzactiei, Vodafone a afirmat ca nu este interesata sa achizitioneze pachetul rezidual de actiuni, intrucat actionarul minoritar nu poate influenta politica si strategia companiei. De asemenea, Copos a spus ca nu este interesat sa vanda actiunile. Pe de alta parte, strategia Vodafone pentru toate filialele sale din intreaga lume vizeaza detinerea pachetului integral de actiuni, de 100%, si operarea sub acelasi nume, Vodafone. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.