Unul dintre cele mai vechi licee din Bucuresti, Colegiul National Matei Basarab, implineste astazi, 16 noiembrie, 145 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie, liceul va deschide filiala Sectorului 3 a Centrului de Resurse pentru Educatie Economica
Unul dintre cele mai vechi licee din Bucuresti, Colegiul National Matei Basarab, implineste astazi, 16 noiembrie, 145 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie, liceul va deschide filiala Sectorului 3 a Centrului de Resurse pentru Educatie Economica (C.R.E.E.). La deschidere se va organiza si un concurs de simulare manageriala sustinut de elevii claselor a XI-a, care studiaza in acest an Stiintele Economiei.
C.R.E.E. este o organizatie deschisa cu sprijinul U.S. National Council of Economic Education (N.C.E.E.) si care preda cursuri de formare, atat profesorilor preuniversitari, cat si copiilor din grupele de excelenta in Economie. Profesorii absolventi ai acestor cursuri vor preda, mai departe, elevilor de liceu, dar si celor din ciclul gimnazial si din ciclul primar.
Noua filiala din Matei Basarab isi va incepe cursurile tot de ziua liceului, cu o lectie care are ca model de predare asistarea de calculator.
Cu prilejul aniversarii colegiului, se vor mai organiza, de asemenea, meciuri de dezbatere intre elevii claselor a IX-a, simpozioane de limba romana si matematica, sesiuni de referate si alte concursuri tematice. (Andrei Jujan, 16 ani - Pupaza din Tei)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.