Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu nu pot fi revocati din functie. Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale articolele noilor regulamente parlamentare privind schimbarea din functie a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor. In urma
Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu nu pot fi revocati din functie. Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale articolele noilor regulamente parlamentare privind schimbarea din functie a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor. In urma unor dezbateri care au durat aproape 12 ore, judecatorii Curtii au admis, ieri seara, contestatiile formulate de PSD si PRM la noile regulamente ale Senatului si Camerei Deputatilor, eliminand posibilitatea ca presedintii celor doua Camere ale Parlamentului sa fie revocati din functie la dorinta majoritatii parlamentare.
Reprezentantii Puterii nu s-au aratat insa ingrijorati la aflarea verdictului Curtii, declarand ca vor cauta solutii pentru armonizarea schimbarilor regulamentare cu deciziile judecatorilor. "Am pierdut o batalie, dar nu razboiul", a fost reactia liderului democrat Emil Boc, in timp ce purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca, a spus ca specialistii din coalitie vor trebui sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema. Pe de alta parte, liberalul Bogdan Olteanu, a comentat, citat de Mediafax, ca judecatorii au admis contestatiile fiind incurajati de faptul ca, dupa ultimele alegeri, cei mai multi dintre conducatorii institutiilor publice continua sa reprezinte fosta putere. (V. DELEANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.