Un roman a murit, iar altul a fost grav ranit, dupa ce, in urma cu doua zile, au fost impuscati intr-una dintre periferiile Parisului. Ilie Florin Mois, de 21 de ani, din comuna Certeze, judetul Satul Mare, si Florin Pop au fost atacati de o banda di
Un roman a murit, iar altul a fost grav ranit, dupa ce, in urma cu doua zile, au fost impuscati intr-una dintre periferiile Parisului. Ilie Florin Mois, de 21 de ani, din comuna Certeze, judetul Satul Mare, si Florin Pop au fost atacati de o banda din Aubervilliers, in momentul in care ieseau de la discoteca. Mai multi tineri, cel mai probabil arabi sau albanezi, inarmati cu pistoale si cutite, au inceput sa traga in directia lui Florin si Ilie in momentul in care cei doi ieseau, insotiti de mai multi prieteni, din local. Florin a fost lovit in picior, iar Ilie in inima si intr-un plaman. "Am iesit de la disco pe la 4.30, am vrut sa mergem acasa. Dupa ce am trecut de pragul de metal de la disco am fost tras de maneca si un tanar de 30 de ani a scos un pistol si a inceput sa traga. Am fugit. Primul foc nu m-a nimerit, dar al doilea m-a nimerit in picior. Dupa aia a mai iesit Ilies, el a primit un glont in piept, in inima, nu mai stiu exact. Cam asa s-a intamplat, fara sa le facem nimic, fara sa-i cunoastem, fara sa avem treaba cu ei. Era un grup pe care nu l-am mai vazut", a declarat, pentru Realitatea TV, Florin Pop. Ilie Mois a fost transportat de urgenta la Spitalul Beaujon din Porte de Clichy, unde insa a murit.
Politistii francezi au declansat o ancheta in acest caz incercand sa identifice autorii atacului, dar si cauzele acestui conflict. De asemenea, anchetatorii incearca sa afle daca victimele si atacatorii se cunosteau sau daca intre ei a existat un conflict.
Familia acuza medicii
Cu toate ca medicii francezi au declarat ca nu aveau cum sa-l salveze pe Ilie intrucat starea sa era extrem de grava fiindu-i atinsa o artera, familia tanarului a precizat ca va cere declansarea unei anchete in legatura cu interventia doctorilor de la Spitalul Beaujon. Concret rudele romanului ucis la periferia Parisului sustin ca Ilie nu a fost operat la timp. "Nepotul meu nu a fost impuscat in inima fiindca a trait de la 4.30 pana la 9.30, cand a murit. Un om impuscat in inima nu traieste atat. A ajuns la alt spital dupa interventiile care i s-au facut la primul spital, apoi la al doilea i s-a facut operatie. I-a spus doctorului ca nu putea respira. Cand a venit doctorul, ne-a aratat numai filmul care arata ca a fost impuscat in plamani. Sa ne arate filmul ca a fost impuscat in inima. Orice, dar asta nu se poate sa fi fost impuscat in inima cum spun dobitocii astia de medici din Franta. Nu avea cum sa traiasca atatea ore. Nu a fost deschis la timp sa-i scoata glontul. El a facut hemoragie si nu a fost operat la timp", a spus Nicu Ban, unchiul lui Ilie.
Inmormantat acasa
Altfel, Ilie, care se afla in Franta din luna septembrie si urma sa se intoarca acasa peste doua saptamani, va fi inmormantat in Certeze, comuna sa natala. "Vecinii si rudele ne-au confirmat faptul ca Ilie Florin Mois va fi adus acasa pentru a fi inmormantat. Familia acestuia, care se afla la Paris, intampina unele greutati la intocmirea documentelor necesare", a declarat seful de post din Certeze, Ioan Cionca.
Ministerul roman al Afacerilor Externe a informat, printr-un comunicat de presa, ca ambasada tarii noastre la Paris va acorda sprijinul necesar repatrierii corpului neinsufletit al barbatului. De asemenea, ambasada urmareste desfasurarea anchetei privind circumstantele producerii incidentului si este pregatita pentru a prelua eventualele cereri de asistenta din partea cetateanului roman ranit si din partea familiei cetateanului roman decedat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.