Muncitorii de la Tractorul Brasov au protestat ieri pe strazile orasului, doua ore, pentru a atrage atentia autoritatilor fata de situatia grea a uzinei. Potrivit liderului sindical al angajatilor Tractorul UTB, protestul va continua si astazi, daca
Muncitorii de la Tractorul Brasov au protestat ieri pe strazile orasului, doua ore, pentru a atrage atentia autoritatilor fata de situatia grea a uzinei. Potrivit liderului sindical al angajatilor Tractorul UTB, protestul va continua si astazi, daca reprezentantii Guvernului nu-i vor asigura pe muncitori ca situatia intreprinderii se va schimba. "Dupa ce am avertizat, in nenumarate randuri, ca se va ajunge la proteste de strada, am asteptat sa se discute situatia uzinei. Ni s-a promis ca pana in 14 noiembrie vom avea un raspuns, mai ales legat de privatizarea uzinei, dar acesta intarzie. Oamenii sunt nemultumiti ca nu isi primesc salariile la timp, uzina nu isi poate plati utilitatile, situatia este foarte grava. Speram in continuare ca vom fi bagati in seama, dar sa nu uitam ca 15 noiembrie este ziua in care, in 1987, muncitorii brasoveni au iesit in strada tot pentru ca mureau de foame. Daca vom fi ignorati in continuare, vom continua protestele", a afirmat Gheorghe Apostu, liderul sindical al angajatilor de la Tractorul Brasov.
Muncitorii brasoveni au transmis Guvernului ca au trei revendicari: acordarea subventiei de 150 de miliarde de lei vechi pentru continuarea programului de subventionare a tractoarelor si utilajelor agricole pentru fermieri, acordarea unui credit garantat in valoare de 80 de miliarde de lei pentru plata datoriilor la utilitati si pastrarea locurilor de munca, dupa privatizarea uzinei.
AVAS negociaza, de mai multe saptamani, privatizarea uzinei brasovene de tractoare, respectiv preluarea acesteia de catre concernul indian Mahindra& Mahindra, care a pus o serie de conditii pentru a cumpara uzina brasoveana, care are datorii de ordinul miilor de miliarde de lei. Raspunsul final de la concernul indian a fost amanat de mai multe ori. (C.P.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.