Cercetatorul israelian Aren Meir afirma ca a gasit prima dovada arheologica atestand faptul ca legenda biblica despre lupta dintre viitorul rege David si uriasul Goliat filistinul are la baza un fapt real - relateaza Reuters. Un fragment ceramic dezg
Cercetatorul israelian Aren Meir afirma ca a gasit prima dovada arheologica atestand faptul ca legenda biblica despre lupta dintre viitorul rege David si uriasul Goliat filistinul are la baza un fapt real - relateaza Reuters. Un fragment ceramic dezgropat intr-o veche locuinta din sudul Israelului avea inscriptionate niste litere in limba semitica aflata in faza timpurie de formare, a caror pronuntie ar fi "alwat" sau "wlt", redand numele filistin - Goliat - a declarat cercetatorul Aren Meir, care a condus sapaturile arheologice. Aren Meir, seful departamentului de arheologie de la Universitatea Bar-Ilan de langa Tel-Aviv - a indicat pentru agentia Reuters, ca adancimea sapaturii unde s-a gasit fragmentul ceramic, probabil parte a unui bol, a fost de aproape 2,00 de metri (6,5 picioare), iar santierul arheologic se afla in localitatea Tell es-Shafi. Arheologul israelian si-a petrecut cateva luni verificand impreuna cu alti experti autenticitatea artefactului si care urmeaza saptamana viitoare sa tina o conferinta pe aceasta tema in Statele Unite ale Americii, la Philadelphia, sustine ca "este pentru prima data cand pe teritoriul Israelului s-a gasit inscriptionat numele - Goliat sau ceva asemanator cu Goliat". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.