Primarul Liviu Negoita a ordonat inspectorilor Directiei Gospodarie locala din Sectorul 3 al Capitalei sa "faca" teren si in weekend, pentru a-i prinde in flagrant pe angajatii firmelor care executa in acest interval interventii neautorizate la retel
Primarul Liviu Negoita a ordonat inspectorilor Directiei Gospodarie locala din Sectorul 3 al Capitalei sa "faca" teren si in weekend, pentru a-i prinde in flagrant pe angajatii firmelor care executa in acest interval interventii neautorizate la retelele de utilitati urbane (bransamente de apa, canal si gaze). Ca un facut, regiile spargatoare de asfalt se ocupa de aceste operatiuni imediat dupa repararea strazilor, de cele mai multe ori invocand diverse avarii aparute in retelele de sub asfaltul poaspat. Pentru a nu fi prinse de autoritati, firmele respective si-au facut o practica din a lucra in zilele de sambata si duminica. Saptamana trecuta, in cartierul 23 August, inspectorii au amendat cu 4000 RON firmele depistate in timp ce executau bransamente ilegale. Totodata, a fost deconectata de la reteaua de energie electrica o statie GPL (gaz petrolier lichefiat) care functiona ilegal in zona Ramnicu Sarat. Actiunea angajatilor primariei a survenit dupa ce inspectorii serviciului Disciplina in Constructii trimisesera deja, in conditiile prevazute de lege, somatii pentru desfiintarea constructiei neautorizate ridicate pe teren privat, dar ignorate de proprietar. Autoritatile l-au actionat in instanta pe proprietar, pentru obtinerea unei hotarari definitive cu titlu executoriu de desfiintare a constructiei.
In zona Bd. L Rebreanu - Aleea Salcioara, cativa bucuresteni intreprinzatori si-au extins proprietatea si pe domeniul public din vecinatatea curtilor pe care sunt stapani, construind pe trotuar chioscuri. Mai mult, aici si-au pus in functiune, ilegal, si cateva ateliere de reparatii auto, geamuri, chiar si un mini-market. Toate aceste constructii neautorizate au fost "rase" de catre autoritati in acest weekend. Reamintim ca Primaria Sectorului 3 a incheiat protocoale de colaborare cu Distrigaz-Sud, Electrica Muntenia Sud si Apa Nova Bucuresti pentru a urgenta procedurile de asanare a imaginii urbane si a interzicerii functionarii constructiilor neautorizate. Prin aceste documente, societatile respective se angajeaza sa desfiinteze bransamentele aferente constructiilor neautorizate, in baza unui program comandat saptamanal de edilul Negoita. "Nu vom accepta sfidarea actului administrativ, ignorarea legii, functionarea vechiului principiu "merge si asa". Chiar daca este ridicata pe un teren proprietate privata, o cladire trebuie sa aiba autorizatie de construire. De asemenea, nu este permisa bransarea constructiilor neautorizate la retelele urbane de furnizare de utilitati", ne-a precizat primarul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.