O grupare formata din sapte cetateni romani, care a reusit sa fure din bancomate mai multe milioane de euro, a fost anihilata de politisti din Franta, Germania, Luxemburg si Elvetia, a informat, ieri, Ministerul Administratiei si Internelor. SPECI
O grupare formata din sapte cetateni romani, care a reusit sa fure din bancomate mai multe milioane de euro, a fost anihilata de politisti din Franta, Germania, Luxemburg si Elvetia, a informat, ieri, Ministerul Administratiei si Internelor.

SPECIALIZARE. Membrii retelei, cu varste cuprinse intre 30 si 39 de ani, vizau bancomatele instalate in holurile unor institutii sau sedii de firme si, daca nu reuseau sa le sparga, nu se sfiau sa fure aparatele cu totul, desi acestea cantaresc intre 200 si 700 de kilograme. Potrivit datelor furnizate de anchetatori si preluate de presa din Elvetia si Austria, ""hotii cu lasou"" - cum au fost supranumiti de presa austriaca - veneau pana la intrarea dintr-o banca cu o camioneta furata, aruncau un lasou metalic peste bancomat si il smulgeau din locul in care era ancorat. Ei urcau in camioneta bancomatul si dispareau, totul petrecandu-se in doar cateva minute. Faptul ca cei sapte romani isi stabileau tintele pe teritoriul altor state decat cele in care locuiau, a ingreunat mult identificarea si retinerea lor. Patru dintre hoti au fost prinsi la 16 octombrie 2005, in urma unei actiuni in care jandarmii si politistii austrieci au facut uz de arma, dar si de alte mijloace, hotii fiind urmariti si ""impinsi"" intr-o zona in care fusesera intinse capcane.
PREJUDICIU. In doi ani, banda a spart sute de bancomate din Austria, Elvetia, Germania, Lichtenstein si Luxemburg, valoarea prejudiciului creat fiind de peste 10 milioane de euro. Cei sapte romani au fost arestati si urmeaza sa fie expulzati in Romania. (Radu Crivat)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.