Politistii si procurorii romani au anihilat o retea internationala de trafic de persoane care a dus mai multe tinere in Italia si le-a obligat sa se prostitueze, membrii gruparii obtinand, in scurt timp, venituri importante. Politistii au stabilit ca
Politistii si procurorii romani au anihilat o retea internationala de trafic de persoane care a dus mai multe tinere in Italia si le-a obligat sa se prostitueze, membrii gruparii obtinand, in scurt timp, venituri importante. Politistii au stabilit ca respectiva grupare era condusa de doi lideri, Dani si Tavi, ambii din Buzau, avand ramificatii in mai multe judete. Suspectii racolau tinere, le obtineau acte de identitate si calatorie, le asigurau transportul si cazarea pe teritoriul Italiei, victimele urmand sa se prostitueze in favoarea lor. In cadrul gruparii, Dani si Tavi racolau tinere sub pretextul obtinerii unor contracte avantajoase de munca in Italia, dupa care le vindeau, contra unor sume cuprinse intre 450 - 700 de euro, altor doi tineri din judetul Galati, care asigurau cazarea fetelor intr-un apartament din Galati, pana la obtinerea documentelor de calatorie pentru acestea. La randul lor, ultimii doi suspecti racolau si ei tinere de pe raza judetului Galati, sub aspectul acelorasi promisiuni, vizand obtinerea unor locuri de munca avantajoase in Italia si asigurau transportul tinerelor pana in Bologna, unde erau preluate de "Ana" care, impreuna cu doi cetateni albanezi, "Gherti" si "Fredi", schimbau destinatia initiala a fetelor si, prin amenintari si violente, le obligau sa se prostitueze. Banii obtinuti de pe urma exploatarii sexuale a tinerelor erau colectati de membrii bandei care actionau pe teritoriul Italiei si trimisi in tara, printr-un sistem bancar. Apoi sumele respective erau folosite la racolarea si transferarea altor tinere, precum si la cumpararea unor bunuri mobile si imobile.
Arestarile
In momentul in care tinerele ajungeau in Italia, proxenetii le luau acestora documentele de identitate si treceau la plasarea lor in diferite cluburi, fetele fiind constranse, prin amenintari si violente fizice, sa se prostitueze. Prin Punctul National Focal s-a cooperat cu autoritatile italiene pentru protejarea si repatrierea victimelor, si identificarea albanezilor "Gherti" si "Fredi" si a unui italian, care a si fost arestat. In urma perchezitiilor efectuate la domiciliile suspectilor din Romania, au fost identificate si indisponibilizate sume de bani si bunuri provenite din activitatile de trafic, totalizand 38.000 de euro. In urma materialului probator administrat in cauza, cei sase suspecti identificati in tara au fost arestati preventiv, cercetarile continuand in colaborare cu autoritatile italiene, pentru identificarea celorlalti membri participanti la comiterea acestor infractiuni. Politistii au identificat si audiat 32 de victime provenind din judetele Buzau si Galati, dintre care doar noua s-au constituit parti civile impotriva traficantilor. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.