Sistemul bancar nu ar inregistra probleme majore daca populatia ar retrage toate economiile din banci sau in cazul unei rate de neperformanta a creditelor acordate persoanelor fizice de pana la 50%, a declarat, ieri, presedintele Bancpost, Mihai Bogz
Sistemul bancar nu ar inregistra probleme majore daca populatia ar retrage toate economiile din banci sau in cazul unei rate de neperformanta a creditelor acordate persoanelor fizice de pana la 50%, a declarat, ieri, presedintele Bancpost, Mihai Bogza.
""Depozitele de aproape noua miliarde de euro reprezinta o cifra ridicol de mica pentru o populatie de 22 de milioane de locuitori, nici un sfert din averea lui Bill Gates. Depunerile in lei echivaleaza cu operatiunile de sterilizare ale BNR, respectiv putin peste sase miliarde euro"", a explicat Bogza. El spune ca daca toata populatia ar retrage sumele in lei din depozite, bancile n-ar inregistra o problema grava de lichiditate. Mai mult, oficialul Bancpost a aratat ca si intr-un scenariu total nerealizabil, in care jumatate din finantarile acordate populatiei ar deveni neperformante, efectele ar putea fi inlaturate de sistemul bancar, pentru ca pierderea ar coincide cu fondurile proprii detinute de banci.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.